ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Așa cum medicina este deturnată de industria biotehnologică, la fel se întâmplă și cu aprovizionarea cu alimente. Președintele Biden a semnat recent un ordin executiv care face din biotehnologie un obiectiv cheie al fiecărei agenții federale, inclusiv al Departamentului Agriculturii din SUA, scrie Dr. Joseph Mercola, într-un text bine documentat pe această temă, din care redăm mai jos un rezumat.

Dr. Peter Lurie, președintele Centrului pentru Știință în Interesul Public (CSPI) și Beth Ellikidis, vicepreședinte pentru Agricultură și mediu la Organizația pentru Inovare în Biotehnologie (BIO), susțin ingineria genetică asupra alimentelor. Ambii sunt conectați cu Bill Gates și alți mari resetiști care fac eforturi pentru a înlocui alimentele naturale cu alimente brevetate, modificate genetic.

BIO, cea mai mare organizație comercială de OMG (organisme modificate genetic) din lume, reprezintă peste 1.000 de companii de pesticide, farmaceutice și de biotehnologie din peste 30 de țări. BIO susține că ingineria genetică este soluția pentru a „vindeca”, alimenta și a hrăni omenirea și, în acest scop, face lobby în 15 domenii diferite de politică, inclusiv alimentația, agricultura și politica de sănătate.

În 2004, BIO a lansat BIO Ventures for Global Health (BVGH), o organizație nonprofit care „dezvoltă și gestionează programe în sectoarele cu scop de profit și non-profit pentru a accelera cercetarea și dezvoltarea în cazul bolilor legate de sărăcie”. BVGH a fost lansată cu un grant de start-up de 1 milion de dolari primit de la Fundația Bill & Melinda Gates.

În 2018, Fundația Bill & Melinda Gates a dezvoltat o filială nonprofit a fundației numită Institutul de Cercetare Medicală Bill & Melinda Gates (Gates MRI), care dezvoltă biotehnologii pentru a soluționa problemele de sănătate din țările sărace.

BIO se află în parteneriat cu Departamentul de Apărare al SUA (DOD), iar DOD finanțează și oferă transferuri de tehnologie pentru bolile asupra cărora se concentrează Gates RMN și BVGH: malaria, tuberculoza și Ebola.

Într-un articol de opinie din 17 aprilie din STAT News, dr. Peter Lurie și Beth Ellikidis susțin ingineria genetică asupra alimentelor. 

Însă, prin modificarea unei singure gene, poate fi afectată din neatenție expresia a sute de alte gene. În plus, multifuncționalitatea genelor este rareori intuitivă.

Așadar, deși poate părea convenabil să fie modificate genetic vacile fără coarne pentru a preveni rănirea altor vaci și stăpâni de fermă, așa cum sugerează Lurie și Ellikidis, nu se știe ce efecte ar avea această modificare asupra organelor interne sau a căilor biologice.

De asemenea, nu există nicio garanție că efectele în cascadă nu vor modifica calitatea nutritivă a cărnii sau a lactatelor care provin de la acea vacă. Problema este că, de multe ori, în cazul alimentelor modificate genetic, testele de siguranță sunt minime sau absente.

Atunci când evaluăm dacă anumiți oameni sunt de încredere, poate fi util să cercetăm finanțarea acestora și diferitele lor parteneriate.

În cazul lui Lurie și Ellikidis, ambii sunt în legătură cu Bill Gates și alți „mari resetiști” care fac eforturi pentru a înlocui alimentele naturale cu alimente brevetate, modificate genetic.

Lurie – un fost comisar asociat al Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA – este președintele Centrului pentru Știință în Interesul Public (CSPI).

CSPI este finanțat de Fundația Rockefeller, Rockefeller Family Fund, Bloomberg Philanthropies și alte fundații deținute de miliardar. Este, de asemenea, în parteneriat cu Cornell Alliance for Science, o „inițiativă globală de comunicare”, a cărei finanțare principală provine de la Fundația Bill & Melinda Gates.

Greg Jaffe, care conduce proiectul de biotehnologie al CSPI, este, de asemenea, director asociat pentru afaceri juridice la Alliance for Science.

Având în vedere aceste legături, istoria lungă a CSPI de promovare a științei industriei și a propagandei nu este deloc surprinzătoare. Ei au promovat îndulcitorii artificiali, grăsimile trans, OMG-urile, carnea falsă și mitul privitor la conținutul scăzut de grăsimi. De asemenea, au subminat în mod activ transparența în eforturile de etichetare.

Ellikidis este vicepreședintele pentru Agricultură și mediu la BIO. Ea conduce „politicile și strategiile de acces pe piață pentru secțiunea Agricultură și Mediu a BIO, incluzând companii membre care dezvoltă și produc tehnologii inovatoare în materie de alimentație și agricultură”.

BIO, cea mai mare organizație de comerț cu OMG-uri din lume, reprezintă peste 1.000 de companii de pesticide, farmaceutice și din domeniul biotehnologiei din peste 30 de țări, precum și grupuri industriale, instituții academice, centre de stat de biotehnologie și alte organizații conexe.

Potrivit BIO, ingineria genetică constituie soluția pentru a „vindeca”, alimenta și hrăni omenirea. În acest scop, are comitete de lobby dedicate influențării a 15 domenii diferite de politică, inclusiv alimentație, agricultură, politica în domeniul asistenței medicale, transfer de tehnologie și finanțare.

Potrivit Open Secrets,, în 2022, BIO a cheltuit 13.250.000 de dolari pe lobby pentru „produse farmaceutice și de sănătate”. Doar Pfizer și grupul de lobby Pharmaceutical Research and Manufacturers of America au cheltuit mai mult.

Implicarea lui Gates

În 2004, BIO a lansat BVGH, o organizație nonprofit care „dezvoltă și gestionează strategic programe în sectoarele cu scop de profit și cele non-profit pentru a accelera cercetarea și dezvoltarea (R&D) pentru bolile legate de sărăcie”.

BVGH a fost lansat cu un grant de start-up de 1 milion de dolari primiți de la Fundația Bill & Melinda Gates

În 2005, BVGH a primit încă 5,4 milioane de dolari pentru a extinde rolul industriei biotehnologice în lupta împotriva bolilor tropicale neglijate. Și Fundația Rockefeller finanțează grupul.

În 2018, iar Fundația Bill & Melinda Gates a înființat o filială nonprofit a fundației, numită Gates MRI

Gates RMN, finanțat cu un grant de 273 de milioane de dolari, pentru patru ani, de la Fundația Gates, se concentrează asupra dezvoltării de biotehnologii pentru tratarea problemelor de sănătate din țările sărace.

Gates RMN intenționează să „aplice o nouă înțelegere a sistemului imunitar uman bazată pe cercetarea cancerului pentru a preveni bolile infecțioase”.

Parteneri în războiul biologic

BIO este, de asemenea, în parteneriat cu DOD, iar DOD finanțează și oferă transferuri de tehnologie pentru bolile asupra cărora Gates RMN și BVGH se concentrează: malaria, tuberculoza și Ebola. 

Nu este surprinzător faptul că DOD urmărește să dezvolte și să adopte mai multe terapii bazate pe ARNm împotriva altor amenințări biologice emergente - produse care pot fi fabricate și implementate rapid.

Unul dintre pericolele evidente ale parteneriatelor public-privat, care devin din ce în ce mai strânse, este că guvernul devine tot mai puțin înclinat să garanteze siguranța acestor produse codezvoltate, deținute în comun.

Într-un webinar BIO din iunie 2022, Ian Watson, secretar adjunct al Apărării privind pericolele chimice și biologice, a precizat că agenția își va „proteja” partenerii industriali de diferite amenințări, inclusiv de „agresiunea economică străină și vulnerabilitatea inerentă a pieței care sunt specifice sectoarelor biotehnologiei și biofarmaceutic.”

„Vulnerabilitatea pieței” include și acțiunile în justiție ale persoanelor vătămate de produse biofarmaceutice care au fost puse pe piață cu „viteza luminii”?

Judecând după ceea ce am constatat în timpul pandemiei de COVID-19, se pare că guvernul SUA face tot posibilul pentru a ascunde și a suprima dovezile de vătămări, astfel că de ce ne-am aștepta la ceva diferit în viitor?

Alimentele sunt transformate în arme biologice?

Revenind la problema alimentelor, la fel cum medicina este deturnată de industria biotehnologică, și aprovizionarea cu alimente este supusă acestei deturnări. Într-adevăr, președintele Biden a semnat recent un ordin executiv care face din biotehnologie un obiectiv cheie al fiecărei agenții federale, inclusiv al Departamentului Agriculturii din SUA (USDA).

Agenda transumanistă este clară pentru toată lumea și ne este impusă prin toate mijloacele, prin hrană, medicamente și securitate națională.

Recent a ieșit la iveală că, din 2018 până în prezent, industria porcină din SUA și Canada a folosit „vaccinuri” ARNm pe turme și, până astăzi, nu există nicio cercetare care să demonstreze că această carne este sigură pentru consum pe termen lung și nu îi va afecta genetic pe cei care o consumă.

Pe baza experiențelor noastre cu injecțiile ARNm anti-COVID-19, pe care tot mai mulți experți încep să le descrie ca fiind arme biologice, nu este exagerat să ne întrebăm dacă utilizarea ARNm la animale ar putea fi o formă de război biologic și împotriva populației, de data aceasta prin aprovizionarea cu alimente.

După cum a raportat dr. Peter McCullough, cercetătorii chinezi au demonstrat că alimentele pot fi într-adevăr transformate într-un vaccin (sau într-o armă biologică, în funcție de antigen):

„Acum este luată în considerare o cale de administrare orală în special pentru vaccinarea COVID-19 folosind ARNm în laptele de vacă. https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2022.12.19.517879v1 

Având în vedere daunele pe care vaccinurile ARNm le-au generat - vătămări, dizabilități și decese –, aceste date ridică probleme etice considerabile. Proiectul COVID States a arătat că 25% dintre americani au rămas nevaccinați. Acest grup ar avea obiecții puternice față de ARNm din alimente, în special dacă acest proces a fost desfășurat pe ascuns sau cu etichetare/avertismente minime...

Aceste observații mă conduc la concluzia că tehnologia ARNm tocmai a intrat într-o fază cu totul nouă, mult mai întunecată, de dezvoltare. Așteptați-vă la mai multe cercetări privind ARNm în produsele noastre alimentare.”