ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou raport de laborator a descoperit medicamente veterinare și hormoni în alimente vândute de unele dintre cele mai populare restaurante fast-food din SUA.

Potrivit unui raport Moms Across America (MAA), copiii americani pot consuma, fără să știe, un contraceptiv animal atunci când mănâncă un sandviș cu pui la Chick-fil-A, relatează thepeoplesvoice.tv

În septembrie, MAA a trimis mostre de alimente de la 10 lanțuri alimentare americane populare la Health Research Institute, un laborator nonprofit din Iowa care testează alimentele pentru a stabili valoarea nutritivă, biofuncționalitatea, contaminanții și toxinele. Ei au cerut ca laboratorul să testeze probele pentru peste 100 de medicamente veterinare comune, inclusiv pentru antibiotice și hormoni.

Potrivit The Defender, rezultatele au arătat că un sandviș cu pui Chick-fil-A conținea nicarbazin, un antiparazitar care funcționează și ca un contraceptiv pentru păsări.

60% din probele din primele 10 lanțuri de fast-food din SUA au conținut, de asemenea, antibioticul monensin, care poate provoca vătămări grave la oameni și nu a fost aprobat de FDA pentru utilizare umană.

Zen Honeycutt, fondatorul și directorul executiv al MAA, a descris rezultatele drept „șocante” și „deranjante”, mai ales având în vedere că unele lanțuri de fast-food furnizează prânzuri școlare.

Honeycutt și alți susținători ai alimentelor sănătoase au prezentat, pe 17 octombrie, parlamentarilor americani rezultatele testelor în timpul unei conferințe în Congres cu privire la toxicitatea alimentelor din SUA.

„30 de milioane de mese sunt servite copiilor noștri la școală în fiecare zi”, a spus Honeycutt pentru The Defender, „și pentru milioane de copii defavorizați, aceste mese toxice sunt singurul lor acces la nutriție”. 

„Impactul asupra a milioane de americani, în special copii și adulți tineri, care consumă zilnic un cunoscut contraceptiv animal este îngrijorător. Cu problemele de infertilitate în creștere, sănătatea reproductivă a acestei generații este o prioritate pentru noi, în contextul acestor rezultate.”

Health Research Institute a testat mostre de la Taco Bell, Chipotle, Dunkin’, Wendy’s, Domino’s, Burger King, Subway, Starbucks, Chick-fil-A și McDonald’s.

Testele au descoperit monensin, un antibiotic folosit pentru a crește producția de lapte la vacile de lapte, în: McDonald’s Big Mac, Burger King’s Quarter Pounder, Domino’s extra pizza pepperoni, Wendy’s Cheeseburger, cârnați Dunkin, ou și brânză pentru mic dejun și Taco Bell’s Beef Taco Supreme.