ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi copii, cu vârste sub doi ani din județul Argeș, au fost transferați la București, la Spitalul "Marie Curie", informează Prefectura Argeș într-un comunicat de presă.

Cei doi copii au vârste de un și nouă luni, respectiv un an și șase luni și sunt diagnosticați cu boală diareică acută și sunt din Pitești.

Conform datelor furnizate de Prefectura Argeș, sâmbătă, în spitalele din acest județ sunt internați 32 de copii cu scaune diareice acute, 26 dintre aceștia având vârste sub doi ani.

Din 29 ianuarie până în seara de 10 februarie au fost transferați la Spitalul ”Marie Curie” 12 copii, majoritatea din Argeș, cu sindrom hemolitic-uremic. Dintre aceștia, trei fetițe din Argeș au murit în spital, pe 4, 15 și 16 februarie.

Alți copii au ajus la ”Marie Curie”, după transferul de la Spitalul de Pediatrie din Pitești, unde au fost tratați pentru infecții digestive, dar starea lor s-a agravat și, din cauza sindromului hemolitic-uremic, au avut nevoie de dializă și unii de intubare și ventilare mecanică.

Ministerul Sănătății susține că o tulpină E.coli ar fi cauza îmbolnăvirii acestor copii, dar investigații independente contrazic această versiune.