ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși s-a mai domolit, dezbaterea despre vaccinarea obligatorie este departe de a se fi încheiat. 

Pe 11 mai, Ministerul sănătății a organizat o dezbatere publică privind proiectul de lege care obligă părinții să-și vaccineze copiii, la care au luat parte specialiști, medici și membrii societății civile.

Printre participanții care au luat cuvântul se numără și Trandafira Adriana Popa, de profesie asistent medical.

Aceasta a avut o luare de poziție care a impresionat asistența, afirmând că este inadmisibil ca un tratament profilactic să fie impus cetățenilor.

„Pentru toți cei care se află prezenți în sala, mi se pare inadmisibil, inadmisibil pentru ambele părți, pro sau contra vaccinării, să punem în balanță viața oamenilor indiferent de număr! Nu mă interesează câți au murit din cauza vaccinurilor, nu mă interesează nici câți au murit fără vaccinuri, mă interesează că au murit oameni! Este inadmisibil, uman vorbind! Nu vaccinarea cred că se discuta aici cu atâta înfierbântare, ci OBLIGATIVITATEA EI! Și iertați-mă domnilor doctori. dacă administrați ceva intravenos, trebuie să ceri acordul, corect? Dacă el refuză, chiar dacă eu știu că-i face bine, am obligația să-l respect? ÎI respect decizia, domnilor? Iertați-mă, nu întru într-o dispută medicală, dar lumea științifică nu este în consens la acest subiect!
 
Nu vreau să-mi afirm punctul de vedere pro sau contra vaccinării, dar este inadmisibil că se încearcă impunerea unui tratament medical, de orice natură, cu atât mai mult cu cât este profilactic și nu terapeutic! (...) Vaccinul este o metodă profilactică și vizează bolile cu risc redus, nu bolile majore! nu pot să impun vaccinarea atâta vreme cât vorbim de Profilaxie!”, a spus Trandafira Popa de la Asociația Învață să zbori.