ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gigantul farmaceutic AstraZeneca a recunoscut pentru prima dată că vaccinul său Covid „poate, în cazuri foarte rare, să provoace TTS”. Sindromul, care afectează coagularea sângelui, poate fi mortal. Recunoașterea a fost făcută într-un act juridic depus la Înalta Curte în februarie, potrivit The Telegraph

Împotriva AstraZeneca a fost intentat un proces colectiv, despre care a semnalat și Active News, mai multe victime susținând că vaccinul Covid de la AstraZeneca, dezvoltat cu ajutorul Universității Oxford, a cauzat mai multe decese și vătămări grave.

Potrivit avocaților, unele victime au suferit un „efect advers devastator” în urma vaccinării.

Anul trecut, Jamie Scott, tatăl a doi copii, a depus o primă plângere împotriva companiei multinaționale britanico-suedeze de produse farmaceutice și de biotehnologie.

În plângerea sa, Scott a menționat că a dezvoltat un „cheag de sânge și o sângerare în creier”, în urma căreia a rămas cu o afectare severă a creierului. A pus această vătămare gravă pe seama vaccinului Covid AstraZeneca, pe care l-a primit în aprilie 2021. Spitalul i-a informat soția că Scott nu va supraviețui.

Răspunzând avocaților lui Scott în mai 2023, AstraZeneca a spus că „nu recunoaștem că TTS este cauzat de vaccin la nivel generic”.

Sindromul de tromboză asociată cu trombocitopenie (TTS) este caracterizat prin cheaguri de sânge (tromboză) și număr scăzut de trombocite (trombocitopenie). Mai este denumit VITT, care înseamnă „trombocitopenie trombotică imună indusă de vaccin”.

Un cheag de sânge care se formează într-un vas de sânge poate provoca tromboză, ceea ce poate reduce fluxul de sânge într-un vas de sânge afectat.

Trombocitopenia apare în timpul scăderii numărului de trombocite din sânge. În mod normal, trombocitele ajută sângele să se coaguleze pentru a preveni sângerările excesive.

După lansarea vaccinului Covid, cercetătorii au descoperit o legătură între vaccin și VITT. Avocații reclamanților susțin că VITT este un subset al TTS, deși AstraZeneca nu pare să cunoască această distincție.

Soția lui Scott, Kate, a declarat pentru The Telegraph: „Lumea medicală a recunoscut de mult timp că VITT este cauzat de vaccin. Doar AstraZeneca a pus la îndoială faptul că starea lui Jamie a fost cauzată de vaccin.”

Descriind recunoașterea din partea AstraZeneca drept un „progres” după trei ani de luptă în instanță, ea a adăugat: „Ne-am dori să vedem mai multe acțiuni din partea lor și a Guvernului. Este timpul ca lucrurile să se miște mai repede”.

Ea a cerut AstraZeneca să transmită scuze public, să ofere o compensație echitabilă pentru familia ei și pentru alte familii care au fost afectate. „Avem adevărul de partea noastră și nu vom renunța.”

51 de cazuri au fost depuse până acum la Înalta Curte, cazuri în care victimele și rudele lor îndoliate solicită despăgubiri de peste 100 de milioane de lire sterline.

Între timp, AstraZeneca a declarat într-un comunicat: „Compania noastră se adresează tuturor celor care i-au pierdut pe cei dragi sau au raportat probleme de sănătate”.

Subliniind, în mod perfid, că siguranța pacienților este cea mai mare prioritate a companiei, a adăugat: „Autoritățile de reglementare au standarde clare și stricte pentru a asigura utilizarea în siguranță a tuturor medicamentelor, inclusiv a vaccinurilor”.