ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu realizat de organizaţia "Prietenii Pământului" arată că toată carnea folosită în unele restaurante americane de tip fast-food conţine o concentraţie de antibiotice mult peste limita admisă, informează Newsy.

Astfel, din 25 de mari lanţuri de magazine din Statele Unite care au fost analizate, doar cinci au primit notă de trecere, în vreme ce 11 au primit nota patru. Printre acestea se numără şi faimoasele companii Burger King, Subway şi Starbucks, prezente şi în România.

Aceastea nu sunt singurele restaurante prezente la noi. Printre companiile alimentare ce utilizează masiv antibiotice în carnea pe care o servesc clienţilor numărându-se şi KFC sau Pizza Hut.
 
Conform aceleaşi evaluări, restaurantele McDonalds se află în categoria C, cu 20 de puncte. De altfel, conducerea McDonalds a promis că va reduce cantitatea de antibiotic administrată puilor folosiţi în prepararea produselor sale.

Cercetătorii avertizează că 75% din cencentraţia de antibiotic rămâne în carnea animalelor. Când această concentraţie se depozitează aceleşi lucru se întâmplă şi cu o bacterie ce este rezistentă la antibiotic. Apoi,această bacterie extrem de periculoasă riscă să fie transferată oamenilor. 

Mai mult, prin consumul acestei cărni procesate oamenii dezvoltă o rezistenţă la antibiotice. Studiul relevă faptul că pericolul este cu atât mai mare cu cât, în 2013, în Statele Unite, 2 milioane de americani au fost diagnosticaţi cu infecţii rezistente la antibiotice şi 23.000 au murit.