ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Utilizarea dispozitivelor mobile mai mult de o oră pe zi ar putea afecta fertilitatea în cazul bărbaților, arată un studiu realizat de experți din Israel, citat de Agerpres.

Studiul, realizat la Centrul MedicalCarmel și de Technion din Haifa pune accentul pe conexiunea dintre infertilitatea masculină și folosirea telefoanelor mobile.

Cercetătorii, în frunte cu Ariel Zilbertlicht, au analizat cazurile a 106 bărbați, prin analizarea datelor demografice, a modului în care au utilizat telefonul mobil și impactului asupra calității lichidului seminal. Rezultatele au arătat că această calitate s-a redus la niveluri care puteau cauza infertilitate la bărbații care obișnuiesc să-și țină celularele la jumătate de metru distanță sau mai aproape de șliț, arată sursa citată.

De asemenea, 47 la sută dintre cei care își țineau celularul în buzunarul de la pantaloni de-a lungul zilei au întregistrat niveluri anormal de scăzute în concentrația spermei, similare celor întâlnite la doar la 11 la sută din populația masculină. Un alt factor ce poate influența calitatea spermei este utilizarea celularului mai mult de o oră pe zi.

Și mai grav este dacă se vorbește la telefon în timp ce se încarcă de la baterie, fapt ce dublează riscul reducerii concentrației lichidului seminal. 
 
Infertilitatea masculină este responsabilă de 30-40 la sută din cazurile în care un cuplu nu poate să aibă copii.