ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a descoperit, în urma unor controale, bacterii coliforme și enterococi intestinali în gheața cu care erau preparate băuturile răcoritoare în rețeaua de restaurante KFC, a anunțat marți Paul Anghel, directorul general al ANPC, potrivit agenției Mediafax, citate de Hotnews

În cadrul controlului au fost prelevate probe de gheață care au fost verificate în laborator, fiind identificate bacterii. Directorul general al ANPC, Paul Anghel, a precizat că, inițial, controlul demarat în rețelele de restaurante fast-food avea ca scop verificarea cantitatății de gheață puse în pahar, mai mare decât cea prevăzută în mod normal, consumatorul primind, astfel, o băutură diluată.

„Am vrut să limităm răspândirea acestei gheți cu probleme, respectiva mașină de gheață a fost sigilată, operatorului economic KFC i-a fost adus la cunoștință că aceste analize au fost făcute și că au fost depistați și enterococi intestinali. Analizele au fost repetate și, în 5 dintre cele 7 unități verificate, s-au găsit în continuare aceste probleme, bacterii coliforme, enterococi, Clostridium, lucruri care sunt de neacceptat, motiv pentru care se vor încheia documente prin care li se vor opri acele mașini de gheață”, a declarat Paul Anghel, directorul general al ANPC.

Acesta a adăugat că va alerta și Ministerul Sănătății și că, momentan, a fost luată decizia sistării temporare a aprovizionării cu gheață pentru băuturile carbogazoase. În cazul KFC, responsabilul ANPC a subliniat că producerea gheții nu era prevăzută în autorizări.

În consecință, KFC a decis oprirea tuturor mașinilor de gheață din toate restaurantele pe care le operează în România, până la finalizarea verificărilor, și a demarat o investigație internă pentru a determina cauzele care au condus la apariția unor bacterii în gheața cu care erau pregătite băuturile răcoritoare.

directorul general al ANPC, Paul Anghel, a avertizat că va extinde controalele în toate unitățile de alimentație de tip fast-food, indiferent de firma care le administrează.