ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Două panouri cu mesajele „Vaccinurile sunt medicamente! Citește prospectele, cunoaște riscurile” sunt investigate de către autoritățile române, informează Mediafax.

Aceste panouri au fost amplasate pe DN 1, între Predeal și Brașov, pe Valea Timișului. „L-am informat deja pe Raed Arafat despre aceste două panouri amplasate pe Valea Timișului. Textul lor, de această dată, nu mi se pare agresiv, te duce cu gândul la a fi foarte precaut. În funcție de decizia sa și de ce discuții are, voi lua măsuri. Este în curs de verificare cine a dat autorizația și dacă au luat autorizație de la Ministerul Sănătății", a declarat, marți, Marian Rasaliu, prefectul județului Brașov, corespondentului Mediafax.

Agenția de presă cataloghează mesajele drept „anti-vaccinare”, deși sunt îndemne la normalitate, asemănătoare cu cele de la produsele alimentare.
 

În luna decembrie, anul trecut, în zona 13 Decembrie, a fost amplasat un panou asemănător care avea următorul mesaj: „Vaccinurile nu sunt sigure! Citește prospectele! Informează-te! Cunoaște riscurile! Libertatea e un DREPT, vaccinarea e o alegere!" Potrivit autorităților brașovene, prima campanie a fost plătită de o persoană fizică din Cluj, care nu a putut fi amendată pentru că nu există bază legală.
 
Secretarul de stat Raed Arafat ceruse îndepărtarea panourilor.