Două panouri cu mesajele „Vaccinurile sunt medicamente! Citește prospectele, cunoaște riscurile” sunt investigate de către autoritățile române, informează Mediafax.

Aceste panouri au fost amplasate pe DN 1, între Predeal și Brașov, pe Valea Timișului. „L-am informat deja pe Raed Arafat despre aceste două panouri amplasate pe Valea Timișului. Textul lor, de această dată, nu mi se pare agresiv, te duce cu gândul la a fi foarte precaut. În funcție de decizia sa și de ce discuții are, voi lua măsuri. Este în curs de verificare cine a dat autorizația și dacă au luat autorizație de la Ministerul Sănătății", a declarat, marți, Marian Rasaliu, prefectul județului Brașov, corespondentului Mediafax.

Agenția de presă cataloghează mesajele drept „anti-vaccinare”, deși sunt îndemne la normalitate, asemănătoare cu cele de la produsele alimentare.
 

În luna decembrie, anul trecut, în zona 13 Decembrie, a fost amplasat un panou asemănător care avea următorul mesaj: „Vaccinurile nu sunt sigure! Citește prospectele! Informează-te! Cunoaște riscurile! Libertatea e un DREPT, vaccinarea e o alegere!" Potrivit autorităților brașovene, prima campanie a fost plătită de o persoană fizică din Cluj, care nu a putut fi amendată pentru că nu există bază legală.
 
Secretarul de stat Raed Arafat ceruse îndepărtarea panourilor.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews