ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oricât de mult și-ar dori asta guvernul, nu trebuie să uităm cum s-a desfășurat „Știința” pe parcursul pandemiei. Pfizer și restul companiilor Big Pharma au asigurat guvernele că totul este în regulă cu privire la vaccinuri, deoarece au făcut cercetări și teste „foarte serioase”. 

Însă, potrivit PJ Media, un grup care urmărește studiile publicate în reviste științifice, o cantitate uriașă din rezultatele inițiale ale cercetărilor și testelor au dispărut în mod misterios. Peste 300 de lucrări și articole științifice au dispărut în ultimul an:

Peste 300 de articole legate de COVID-19 au fost retrase – la mult timp după ce au creat daune – din cauza lipsei de veridicitate științifică și a încălcării principiilor etice, potrivit Retraction Watch, un site care monitorizează retragerile articolelor legate de știință.

Un total de 330 de lucrări legate de COVID au fost retrase până acum.

Potrivit Gunnveig Grødeland, cercetător principal la Institutul de Imunologie de la Universitatea din Oslo, mulți cercetători au trecut peste principii etice atunci când și-au scris eseurile.

Unii autori au citat studii cu eșantioane mult prea mici. Alții au reluat cu copy/paste articolul original și au tras concluzii înșelătoare.

În raport se menționează că revista Lancet (care se autointitulează drept „Cea mai corectă știință pentru o viață mai bună”) a folosit „cercetare frauduloasă” atunci când a concluzionat că hidroxiclorochina „se asociază cu un risc crescut de aritmie cardiacă și chiar de deces” la pacienții cu COVID. Organizația Mondială a Sănătății a folosit aceste așa-zise lucrări ca justificare pentru a opri cercetările cu privire la medicamentul care s-a dovedit foarte eficient în tratarea COVID, iar mass-media ne-au pus încontinuu aceeași placă stricată despre „pericolele” pe care le reprezentă. Aceeași tevatură a fost în privința respingerii medicamentului Ivermectina.

O altă lucrare de la Universitatea din Manchester, care a dispărut între timp, a raportat că COVID „este asociat cu vertij, pierderea auzului și tinitus”. Ei au recunoscut ulterior că nu este adevărat. Se pare că autoarea lucrării nu s-a bazat pe nicio cercetare, dar, din moment ce virusuri precum rujeola, oreionul și meningita pot provoca leziuni auditive, ea a spus că „este rezonabil să presupunem” că și COVID cauzează aceste leziuni. Prin urmare, politicile au fost adoptate pe baza unor presupuneri.

Toate aceste așa-zise cercetări au dispărut din reviste medicale și din arhivele de cercetare. Iar mass-media ar vrea să ne prefacem cu toții că nu s-a întâmplat nimic. Însă, dacă nu învățăm nimic din toate acestea, se va întâmpla același lucru la următoarea pandemie, avertizează hotair.com.