ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lactatele și brânzeturile ne aduc aportul necesar de calciu, ne protejează dinții și ne pot chiar ajuta să slăbim.

Cu toate acestea, nutriționiștii nu recomandă brânzeturile foarte procesate, care ne pot face mult mai mult rău decât bine.

Un astfel de exemplu este brânza topită, considerată de specialiști o adevărată otravă pentru organism. Nutriționiștii nu interzic brânzeturile și lactatele, ba mai mult le recomandă în unele diete, pentru aportul de calciu adus și pentru faptul că ne protejează până și dantura.

Aceștia atrag atenția însă asupra tipurilor de brânzeturi pe care le consumăm, recomandându-ne să ne ferim de sortimentele foarte procesate. Unul dintre sortimentele contraindicate este tocmai brânza topită, pe care de cele mai multe ori o consumăm la micul dejun, alături de un ceai sau în sandvișuri, scrie Adevărul.ro.

Brânza topită, care este preferată în special de cei mici, este unul dintre cele mai procesate sortimente, are un conținut redus de calciu și cantități foarte mari de sare și grăsimi.

De asemenea, fiind un aliment bogat în lipide, fără fibre și sărac în glucide nu dă sațietate, ci stimulează apetitul, fiind un adevărat dușman al curelor de slăbire. Numărul mare de calorii nu este de neglijat.

Brânza topită se obține prin încălzirea mai multor tipuri de resturi de brânzeturi și margarină, în oale de topire, cărora li se adaugă săruri de topire. Tocmai aceste săruri de topire îi fac pe mulți dintre nutriționiști să includă acest aliment în categoria „junk-food”, alături de alte „bunătăți” procesate industrial. 

Specialiștii recomandă să înlocuim brânza topită și cremele de brânză tartinabile cu urdă, caș, mozzarella, ricotta, precum și cu alte tipuri degresate și nesărate.

Acestea ne pot ajuta să ne menținem greutatea, să ne ținem sub control tensiunea arterială, să ne creștem imunitatea și să prevenim cariile dentare.