ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE 22.02, ora 10:26  Un singur copil cu sindrom hemolitic uremic mai este internat la secția de Terapie intensivă a spitalului Marie Curie, iar trei fac dializă,a anunțat  Mihaela Bălgrădean, șefa de la Nefrologie.

Ministrul sănătății, Achimaș Cadariu a precizat că ancheta epidemiologică este în continuare în desfășurare și că de ea se ocupă echipele din țară alături de specialiștii de la Centru European de Prevenire a Bolilor.

Șefa de la Nefrologie anunță că în această săptămână vor fi chiar noi externări. 

"Copiii sunt mult mai bine. Ei sunt în continuare în număr de șapte, în această clinică, șase sunt pe Nefrologie, din ei trei fac dializă și trei nu mai fac dializă peritoneală. Pot fi hrăniți pe cale orală, lucru care se întâmplă acum pentru toți cei șase. Este un moment extrem de important. Externări vor avea loc săptămâna viitoare, cu siguranță, încă două", a spus medicul, conform B1. ro.
 
Șefa secției de Nefrologie de la spitalul Marie Curie, Mihaela Bălgrădean, a declarat, vineri, că bebelușii internați în spitalul în care aceasta lucrează sunt în stare bună, ei fiind monitorizați non-stop.

Aceasta a explicat că la secția de nefrologie mai sunt internați patru copii, iar la terapie intensivă trei micuți. Se pare că aceștia sunt hrăniți pe cale orală de către medici, starea lor fiind stabilă și fără evenimente negative.

"Vă dau situația exactă a evoluției lor. La secția de Nefrologie mai sunt internați 4 copii. Doi sunt fără dializă peritoneală, în timp ce ceilalți doi urmează acest tratament. Ceilalți 3 copii care sunt la terapie intensivă urmează și ei urmează acest tratament și sunt stabili, fără evenimente negative în starea lor. Ei primesc o cantitate mică de hrană pe cale orală, dar e destul de mică această cantitate", a declarat Mihaela Bălgrădean pentru B1.ro.

Doctorul Bălgrădean a mai precizat că deocamdată nu se poate vorbi de externări din cauza faptului că această boală are un anumit curs iar copiii trebuie să fie monitorizați un timp mai îndelungat.

"Primii pași se leagă de întreruperea dializei. După care, vedem dacă putem scoate sondele urinare. În același timp urmărim să vedem dacă ei se pot hrăni în totalitate pe cale orală. Suntem atenți la cum ei se hrănesc, și dacă putem să-i încredințăm familiilor și pot să stea la domiciliu. După aceea, trebuie suplimentată medicația. Este vorba de anemie, este vorba de o serie de lucruri care se leagă de regimul alimentar, nu îi putem trimite acasă atâta timp cât au nevoie de monitorizare clinică.

Putem spune că pericolul imediat, deci pericolul vital, a trecut. Pentru toți", a susținut medicul specialist.