ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Pepene injectat, probabil, cu o substanță care efectiv îl face să fiarbă, să facă spumă.
 
Un constănțean a postat pe Facebook un video cu un pepene pe care susține că l-a cumpărat de la Kaufland Năvodari și care face spume atunci când consumatorul îi face prima tăietură cu cuțitul.
 
Bărbatul este de-a dreptul speriat și spune că fructul are așa o mare presiune, încât îi e frică să nu explodeze și nu își poate da seama ce este acea spumă care curge din lubeniță.
 
”Ăsta mai are puțin și bubuie. Nu e de râs, așa ceva este incredibil. Uite! Pepene de la Kaufland. Ăsta trebuie dat la Protecția Consumatorului, cred că este otravă, este o nenorocire ce este aici.
 
Nu se poate așa ceva! Uite cum iese…Oameni buni, uitați-vă!”, sunt cuvintele rostite de constănțeanul de-a dreptul îngrozit de pepenele pe care susține că l-a cumpărat de la Kaufland Năvodari, potrivit agrointel.ro.
 

Compania Kaufland România SCS a trimis un drept la replică pe adresa redacției, în care neagă informațiile:

„Articolul sus menționat este redactat într-o manieră tendențioasă, inducând publicului faptul că pepenii vânduți de societatea Kaufland România ar fi viciați, fiind "injectați”, devenind improprii pentru consum și chiar periculoși. 

Acest incident publicat pe site-ul www.ActiveNews.ro nu are la bază nicio sursă credibilă, ci doar o simplă postare, neverificată pentru veridicitate, a unui utilizator de Facebook, care, potrivit propriului profil, susține că locuiește în Bogota, Columbia. Acest utilizator nu a pus la dispoziție niciun bon sau alt act, care să dovedească faptul că pepenele a fost cumpărat din Kaufland, în condițiile în care, la ora actuală, pepenii se vând, grație sezonului de vârf, la aproape orice colț de stradă. 

De asemenea, nu exista niciun fel de informații sau buletin de analize care sa ateste că pepenele referit în postare ar fi injectat cu pesticide. În ceea ce privește utilizatorul Facebook, în ciuda eforturilor noastre de a-l contacta și de a lămuri situația, nu a răspuns la niciunul dintre mesajele noastre.

Separat, compania noastră a demarat propriile investigații pe toate loturile de pepeni aflate în depozitele noastre, nefiind constatată, până în prezent, nicio abatere de la standardele de calitate și siguranță alimentară. Vă asigurăm că ținem la calitatea produselor comercializate în  magazinele noastre și ne dorim să oferim clienților noștri o experiență cât mai plăcută la cumpărături. În plus, clienții sunt rugați să se adreseze imediat Biroului de Informații pentru clarificarea situației sau să apeleze gratuit numărul de telefon 0800.080.888 de luni până vineri, în intervalul orar 09.00 – 18.00.

Mai mult, ca urmare a articolului apărut în presă,  DSV Constanța a efectuat, astăzi,  în magazinul Kaufland Năvodari un control având ca obiect calitatea pepenilor verzi comercializați, raportul de inspecție încheiat menționând expres faptul  că „sesizarea din presă nu se confirmă”, pepenii verificați aleator neprezentând niciun fel de modificări organoleptice. 

În baza art. 2.7 din Codul deontologic al jurnalistului, vă solicităm îndepărtarea cu promptitudine a articolului sus menționat din orice publicație online sau presă scrisă, precum și publicarea dreptului la replică sus menționat.  

Precizăm ca publicarea și difuzarea articolului sus menționat aduce grave prejudicii de imagine companiei Kaufland România, iar dacă nu veți da curs în termen de 2 ore de la primirea prezentei  cererilor noastre, ne rezervăm dreptul de a lua măsurile legale care se impun, ținându-vă răspunzători pentru sumele rezultate din prejudiciile de imagine și de altă natură cauzate companiei Kaufland România prin publicarea acestor informații neadevărate care vizează societatea."

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews