ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România este pe locul al doilea în Europa la obezitate infantilă. Iar un copil din doi are probleme cu greutatea. Din lipsă de timp sau bani, părinții cumpără adevărate bombe, ce-i drept ambalate frumos. Asta și pentru că nici nu mai știi ce să alegi. 

Carnea procesată e nocivă, vegetalele sunt stropite, zahărul e peste tot, nu doar în dulciuri, pâinea nu mai e ce-a fost. 

„Mâncăm ceea ce industria alimentară, bazată pe profit, produce în disperare”, spune acad. prof. dr. Constantin Ionescu-Târgoviște, Directorul Institutului de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „Nicolae Paulescu”.

„Hrana este foarte disponibilă, se găsește peste tot, dar mare parte din ea este și aditivată”, spune Andreea-Carmen Radu, consultant de nutriție, conform Digi 24.

„De exemplu pe acesta avem, la 100 de ml, 10, 6 grame. Produsul are 200 de ml. Înseamnă că avem peste 20 de grame, adică peste 5 lingurițe de zahăr într-un suc mic pentru copii”, spune Alina Tifu, consultant de nutriție.

„Obezitatea căpătată în copilărie se duce așa pentru totdeauna”, avertizează dr. Niculina Jianu, medic pediatru.

„Copiii noștri cresc mult mai înalți, caractere sexuale secundare extrem de devreme. E anormal ce vedem. Uitați-vă la picior, cât poartă la pantof. Uitați-vă, fetițele, unele au sâni la 3-4 ani”, spune dr. Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției de terapie intensivă nou-născuți, Spitalul Marie Curie.

De multe ori prețul unei alimentații sănătoase este mai mare.

„Plătesc mai mult la legume și fructe, dar plătesc mai puțin la doctor”, spune mama unei fetițe.

Este important să avem grijă de sănătatea copiilor înainte să aibă doctorul, iar prevenirea bolilor depinde și de alimentație.