ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


InfoCons a analizat 95 de produse tip paste făinoase, pe baza informațiilor de pe etichetă, provenind de la 10 producători/ furnizori /distribuitori: Sammills Distribution SRL, Parmafood Group Distribution SRL, Pangram SA, Serpico Trading SRL, Romco SRL, Econatura Life Concept SRL, MP Băneasa Paște SĂ, Maresi Foodbroker SRL, Kitchen Food Services SRL, Herba Ricemills Rom SRL.

În ceea ce privește numărul de E-uri conținute de produsele ce au făcut obiectul studiului, 97.9% NU prezintă aditivi alimentari, 1.05% din produsele analizate conțin 2 E-uri și 1.05% din produsele analizate conțin 3 E-uri.

90.52 % din produsele analizate au menționată pe etichetă valoarea energetică cuprinsă între 115 - 378 kcal per 100 gr.
Carbohidrații sunt menționați pe etichetele a 90.52 % din produsele analizate și au valoarea cuprinsă între 21.8 gr per 100 gr și 76.3 g per 100 gr.
Conținutul de sare este menționat în cazul a 67.36 % din produsele analizate, cu valoarea cuprinsă între 0.002 gr și 5 gr.
68.42 % din produsele analizate au menționat pe etichetă conținutul de alergeni.
 
Pentru a vizualiza rezultatele complete ale studiului, accesati TABELUL AICI:
 
Studiul a fost realizat în perioada 15 – 23 martie 2016, pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip paste făinoase, existente pe piața românească.
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews