Unul dintre cele mai folosite siropuri de tuse pentru copii, Eurespal, a fost retras, luni, din toate farmaciile din România, dar și din întreaga Europa, după ce testele efectuate în Franța au scos la iveală faptul că medicamentul poate provoca afecțiuni cardiace, informează Constanța de Azi.

Potrivit sursei citate, toate farmaciile din România au primit o notificare urgentă, care prevede oprirea de la comercializare a unui medicament produs în Franța, după ce un studiu a scos la iveală faptul că o substanță din componența acestui medicament poate provoca afecțiuni cardiace.

Decizia de oprire de la comercializare a fost luata după ce Agenția Națională de Securitate a Medicamentului din Franța a emis o alertă în țara respectivă. Este vorba despre medicamentul Eurespal (sirop și comprimate). 
Atenționarea a fost emisă, marți, și în Romania, de către distribuitorii de medicamente, cu recomandarea de a se opri de la vânzare. De asemenea, Agenția Națională de Securitate a Medicamentului a solicitat pacienților care au achiziționat deja medicamentul să nu îl mai folosească și să îl ducă înapoi la farmacie.

Până la ora transmiterii acestei știri, Agentia Națională a Medicamentului România nu a postat pe site-ul oficial nicio comunicare pe această temă.