ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre cei mai reputați specialiști români în domeniul meteorologiei a încetat din viață. Dumitru Baltă a suferit un atac cerebral acum câteva zile. El a fost găsit în stare de inconștiență de o prietenă care a mers să-l viziteze acasă, fiind îngrijorată de absența sa de comunicare.

Mai târziu, s-ar fi constatat că expertul ar fi fost infectat cu coronavirus, iar acesta a fost transferat de urgență la Spitalul Colentina, unde personalul medical a diagnosticat și un accident vascular cerebral, autoritățile sugerând prin această formulare inversă că de fapt a murit... de covid

Meteorologul prezenta semne de pareză pe partea stângă a corpului, iar plămânii i-ar fi erau afectați de infecția cu coronavirus, mai susțin medicii conform Știripesurse.

Dumitru Baltă s-a pensionat în anul 2011, însă a continuat să predea la Facultatea de Geografie. Cariera sa în domeniul meteorologiei a început în anul 1978, iar în 1986 a avut onoarea de a prezenta primul buletin meteo la TVR după accidentul nuclear de la Cernobîl.

În tinerețe, Baltă a lucrat la stațiile meteo situate în vârf de munte. Cele mai dificile luni au fost pe Vârful Țarcu din Carpații Meridionali. „La coborâre a trebuit să trecem printr-un nor, în structura unui nor, în care nu vedeam la doi metri și ne orientam după poteca de zăpadă care era mai bătătorită și mergeam talpă lângă talpă. Vă dați seama, să nu vezi la doi metri și să te orientezi după poteca veche, după cât de bătătorită este zăpada”, povestea Dumitru Baltă, potrivit sursei amintite.

Dumitru Baltă s-a născut în comuna Alexandru Odobescu, județul Călărați, la data de 19 februarie 1947. El a absolvit Facultatea de Geologie și Geografie la Universitatea București, promoția 1977. După absolvire, a lucrat ca profesor timp de un an, însă a renunțat la această carieră pentru a ocupa un post la Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!