Pe 21 ianuarie, agenția de știri Agerpres, deținută de statul român, a publicat știrea „Efectele vaccinurilor asupra sănătății depășesc cu mult bolile vizate”, preluată de mai multe instituții media din România, între care și ActiveNews.

În fapt este vorba de o traducere a articolului „Vaccinurile au efecte asupra sănătății care merg mai departe decât protecția împotriva bolilor”, semnat de către medicul danez  Christine Stabell Benn.

În textul său, medicul afirmă clar și explicit, că unele vaccinuri „sunt asociate cu efecte negative asupra sănătății, inclusiv moartea, în special pentru fete”. (FOTO - captură din articol)

Fraza a fost tradusă absolut corect de către editorii Codruț Bălu și Anda Badea : „În urma acestor studii a reieșit că vaccinurile cu virus viu, atenuat, reduc mortalitatea și îmbolnăvirile cu mult mai mult decât protecția specifică pe care au fost concepute să o ofere, în timp ce vaccinurile cu virus mort, deși oferă protecție împotriva bolilor pentru care au fost concepute, au efecte grave asupra sănătății, putând duce chiar la deces, în special în cazul fetelor - categorie de gen mai vulnerabilă, conform studiului, decât băieții”

Această concluzie a fost prea mult pentru conducerea agenției Agerpres. Astfel, conducerea agenției a anunțat că retrage știrea de pe flux. Motivul invocat: „conține inexactități”.

Motivul retragerii articolului de pe site nu ține de considerente jurnalistice, cât de presiunile unor cercuri care nu vor - cu niciun chip - să se discute sincer și deschis despre vaccinare. După cum bănuiți, nimeni nu va șterge articolul original din The Conversation, pentru că discuțiile libere, nemitizatoare, despre efectele variate ale vaccinurilor, sunt încă posibile în Occident. Mai mult, studiul din care citează articolul a fost publicat pe pagina Universității Danemarcei de Sud, dar și pe pagina Centrului Național pentru Informația Biotehnologiei, ce aparține de Biblioteca Medicală Națională a Statelor Unite, o agenție a Statului american.

În 2017, Asociației Medicilor de Familie Mureș a retras de pe site un articol care expunea hibele din legea vaccinării obligatorii, criticată vehement de către societatea civilă, după cum ActiveNews a informat la vremea respectivă.

ActiveNews vă oferă articolul original din The Conversation pentru a-l putea compara cu cel apărut și pe Agerpres, despre care șefii agenției consideră că are „inexactități”. Vă invităm să le descoperiți! 

Articolul original din The Conversation vs Articolul de pe Agerpres.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews