ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit unui nou studiu preprint realizat de cercetătorul, specialist în boli cardiovasculare, Harriet Carroll și medicul generalist Dr. Robin Kerr de la Universitatea Lund, coagularea sângelui sub formă de „microcoagulare” constituie în mod substanțial cauza pentru dezvoltarea „covid lung”, potrivit theleadingreport.com

Având în vedere că simptomele de covid lung sunt strâns legate de vătămările cauzate de „vaccinul” anti-Covid-19, Kerr și Carroll au sugerat că, eventual, termenul „covid lung” se referă la persoanele care au primit un vaccin anti-covid și suferă în prezent de microcoagulare.

Potrivit lui Etheresia Pretorius, profesor și cercetător renumit de la Universitatea Stellenbosch, care se axează pe studiul micro-coagularii, deși poate nu este singura patologie în rândul pacienților cu covid pe termen lung, aceasta este fără îndoială una dintre cele mai frecvente.

Cheagurile încep să se formeze în vasele de sânge atunci când conținutul unui flacon de vaccin anti-covid este injectat și distribuit în corpul unei persoane, împiedicând schimbul de nutrienți. Drept rezultat, celulele adiacente devin lipsite de oxigen și funcționează defectuos, ceea ce poate duce la oboseală, dificultăți de respirație, „ceață pe creier” și chiar neuropatie în general.

„Anumite proteine implicate în microcoagulare au, de asemenea, un rol în activarea căilor autoimune și a mastocitelor”, a explicat raportul. „Microcogularea este, prin urmare, asociată cu afecțiuni precum autoimunitatea și sindromul de activare mastocitară, caracterizat prin simptome alergice, cum ar fi urticarie, umflare și dificultăți de respirație.”

Terapiile care ajută la restabilirea circulației par a fi printre cele mai de succes în tratarea simptomelor de covid lung și de microcoagulare, întrucât proteinele spike din vaccinurile anti-covid determină producerea de cheaguri mai mari decât în mod normal, fără trombină și trombocite. Dermatologul Dr. Angela Bowers susține că majoritatea pacienților ei care suferă de boli cronice sunt ajutați mult de astfel de tratamente.

Frontline COVID-19 Critical Care Alliance (FLCCC) a publicat o serie de documente care explică patologia coagulării sângelui și unele dintre procedurile de terapie pe care această organizație le folosește pentru a restabili circulația la pacienți. Proteinele spike din vaccin sunt în mare parte cauza, potrivit experților FLCCC.

„Proteinele spike se găsesc pe suprafața virusului COVID-19, care le folosește pentru a invada celulele și a vătăma. În mod similar, vaccinurile ARNm instruiesc organismul să producă proteine spike”, explică același raport menționat mai sus.

Se știe că proteinele spike pot provoca cheaguri de sânge. Așa s-ar explica de ce unele dintre cheagurile îndepărtate nu par a fi sânge, ci mai curând o substanță lipicioasă, de culoare mai deschisă, care blochează arterele oamenilor.

„Proteinele spike afectează căptușeala interioară a vaselor de sânge prin legarea de receptorii ACE-2 de pe celulele endoteliale. ACE-2 a fost identificat ca receptorul primar utilizat de virusul SARS-CoV-2 pentru intrarea în celule, iar celulele endoteliale sunt abundente la receptorii ACE-2, supunându-le, în special, la riscul de infecție. În consecință, proteinele spike pot intra în celulele endoteliale și pot activa căile inflamatorii, ducând în cele din urmă la formarea cheagurilor de sânge.”

Formarea cheagurilor care obstrucționează sistemul cardiovascular este declanșată de proteinele spike, care provoacă, de asemenea, trombocite hiperactivate, care sunt mai predispuse să se aglomereze și să adere la pereții endoteliali. Deoarece aceste cheaguri sunt atât de mari și distincte, nu se dizolvă în prezența tripsinei, o enzimă digestivă care este frecvent utilizată pentru a dizolva alte tipuri de cheaguri de sânge.