ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cinci persoane infectate cu coronavirus au decedat, duminică, potrivit datelor anunțate de Grupul de Comunicare Strategică, statistica oficială infirmând, astfel, declarația ministrului Sănătății, potrivit căruia România se confruntă cu o creștere progresivă a numărului de decese cauzate de infectarea cu coronavirus.

Potrivit datelor oficiale anunțate de Grupul de Comunicare Strategică, duminică au decedat cinci persoane infectate cu coronavirus. Statistica oficială arată că numărul deceselor a scăzut în ultimele trei zile, de la 20 înregistrate vineri, la 16 constatate sâmbătă, respectiv 5 decese, duminică.

În acest context, încurajator, pare surprinzătoare declarația ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, care a declarat, duminică, că România se confruntă cu o creștere progresivă a numărului de decese.

„Până în acest moment ne aflăm în acel registru de restricții. Suntem într-un moment în care avem o creștere progresivă a numărului de cazuri, a numărului de decese, sunt acele creșteri pe care încercăm să le ținem în frâu. Nu avem o forțare a numărului de cazuri, dar nu am avut nici o relaxare. Menținem acele măsuri de distanțare socială. Suntem într-un moment în care trebuie să fim precauți, să respectăm niște reguli”,  a spus Nelu Tătaru, duminică, la Digi24.

Totodată, Tătaru a anunțat că România a importat 500 de kilograme de materie primă, urmând să producă, de săptămâna viitoare, peste 2 milioane de comprimate de Plaquenil, un medicament împotriva malariei, cu potențial de a trata pacienții cu COVID-19, potrivit sursei citate.

Potrivit datelor oficiale, până duminică, 19 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 8.746 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.892 au fost declarate vindecate și externate. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 328 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 256 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 17.473 de persoane. Alte 47.003 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.