ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legea care ar putea obliga părinții să își vaccineze copiii a iscat dispute aprinse în cele două tabere. Una dintre cele mai discutate probleme se referă la legătura dintre vaccinuri și autism.

Olivia Steer aduce în discuție un fragment publicat într-o carte de către Colegiul Medicilor din România care admite „că mercurul din vaccinuri poate provoca autism”.

Aceasta a publicat pe contul său de Facebook acest fragment despre care nu se vorbește deloc în mass-media.

„Colegiul Medicilor din Romania admite că mercurul din vaccinuri poate provoca autism. Admite în scris. Dar nu si la televizor!”, a scris Olivia Steer pe contul său de Facebook după care a postat fragmentul în care Colegiul Medicilor din România admite acest lucru.

În Dicționarul Medical Ilustrat de la A la Z, ediția 2, editura Litera, la pagina 7, unde este explicat autismul, se scrie: „Este posibil ca autismul să apară ca urmare a expunerii la o sare de mercur, thimerosal, conținută în vaccinuri, mai ales în urma efectuării unor vaccinări multiple.

Pe coperta dicționarului este avizul Colegiului Medicilor din România, după cum se observă în imagine.
 
În 2008, Curtea Federală SUA a recunoscut că vaccinurile, și în special cele care conțin conservantul pe bază de mercur Thimerosal, pot determina dezvoltarea autismului.

„Este posibil ca autismul sa apara ca urmare a expunerii la o sare de mercur, thimerosal, continuta in vaccinuri, mai ales in urma efectuarii unor vaccinari multiple. […] Astazi nou-nascutii si copiii sunt inca expusi la doze reduse de mercur atat prin dieta, cat si prin alte forme de poluare a mediului sau prin vaccinuri, in care thimerosalul este utilizat drept conservant si injectat in mai multe reprize direct in sange.” (vezi textul în original, în fotografia de mai sus). Dictionar Medical Ilustrat de la A la Z. "Proiect apreciat de Colegiul Medicilor din România”, ediția a 2-a, editura Litera, la pagina 7.”

Părinții care nu sunt de acord cu vaccinarea propriilor copii ar putea fi acuzați de rele tratamente împotriva minorilor și, deci, ar putea face și închisoare pentru asta, de la 3 la 7 ani.