ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Două „noi frontiere” care urmăresc să „transforme omenirea” își unesc forțele, scrie John Leake, coautor împreună cu Dr. Peter McCullough al cărții „Curajul de a confrunta COVID-19: Prevenirea spitalizării și a decesului în timpul luptei cu complexul biofarmaceutic”. Redăm mai jos un fragment din articolul său, preluat pe blogul Dr. McCullough

În legătură cu aspirațiile companiei din San Francisco OpenAI, Wikipedia notează:

OpenAI este o organizație de cercetare în domeniul inteligenței artificiale (AI) cu sediul în SUA, fondată în decembrie 2015, care cercetează despre inteligența artificială cu scopul de a dezvolta inteligența generală artificială „sigură și benefică”, pe care o definește drept „sisteme extrem de autonome care depășesc oamenii la cea mai valoroasă muncă din punct de vedere economic.”

În multe privințe, istoria progresului economic a fost despre dezvoltarea unor mașini mult mai eficiente decât muncitorii umani cu unelte simple. Să ne gândim cât de multă muncă poate face un excavator cu motor diesel față de un număr de chiar și o mie de oameni puternici echipați cu târnăcoape și lopeți. Astfel, creșterea IA mi se pare inevitabilă și probabil va transforma munca în multe moduri semnificative (și neprevăzute).

O tendință îngrijorătoare în dezvoltarea IA o constituie discuțiile tot mai ample despre asocierea acesteia cu dezvoltarea de produse imunologice, cum sunt vaccinurile ARNm.

Pe 8 martie, Open AI a anunțat numirea de noi membri în consiliul de administrație. 

Rețineți CV-ul doctorului Sue Desmond-Hellmann:

Dr. Sue Desmond-Hellmann este un lider non-profit și medic. Dr. Desmond-Hellmann face parte în prezent din consiliile Pfizer și în Cabinetul de Consilieri pentru Știință și Tehnologie si președintelui. Anterior, a fost director la Proctor and Gamble, Meta (Facebook) și Institutul de Cercetare Medicală Bill & Melinda Gates. A fost director executiv al Fundației Bill & Melinda Gates din 2014 până în 2020. Din 2009 până în 2014 a fost profesor și rector al Universității din California, San Francisco (UCSF), prima femeie care a ocupat această funcție. De asemenea, a fost anterior președinte pentru dezvoltarea de produse la Genentech, unde a îndeplinit funcția de lider în dezvoltarea primelor medicamente pentru cancer țintite asupra genelor.

A se vedea și declarația Moderna despre toate produsele grozave pe care le creează cu IA: „Moderna, ajutată de IA: Călătoria noastră către a deveni o organizație IA în timp real”

De asemenea, această lucrare subliniază modul în care dezvoltarea „vaccinului COVID-19” a fost accelerată de IA: „Strategie bazată pe Inteligența Artificială pentru a accelera cercetarea, dezvoltarea și studiile clinice despre vaccinul COVID”.

A se vedea și următoarea lucrare publicată recent în Nature: „Instrumentul IA remarcabil proiectează vaccinuri ARNm care sunt mai eficiente și mai stabile”.

Sau acest raport: „Ar putea Inteligența Artificială să revoluționeze dezvoltarea nanovectorilor pentru terapia genică și vaccinurile ARNm?”  

Cu adevărat îngrijorător este faptul că personajele care conduc astfel de proiecte cunosc mai multe despre algoritmi și computere decât despre semenii lor. Îmi amintesc de când locuiam în Menlo Park, California, și, uneori, purtam conversații la cină cu inginerii din Silicon Valley. Sunt cu siguranță unii dintre cei mai deștepți oameni de pe planetă când vine vorba de matematică și inginerie electronică, dar mulți dintre ei (deși nu toți) sunt de-a dreptul ignoranți când vine vorba de a reflecta la condiția umană.

Să ne gândim că sediul Open AI se află în San Francisco. Nu cu mult timp în urmă, San Francisco era considerat unul dintre cele mai frumoase orașe de pe pământ și una dintre cele mai atractive destinații turistice. Începând din 2020, orașul a devenit sinonim cu fenomene precum distrugerile urbane, oamenii fără adăpost și criminalitatea, îmbinate cu inflația și prețurile scăpate de sub control ale locuințelor. Acest dezastru este acum atât de evident încât până și CNN îl raportează.

Cu alte cuvinte, unii dintre cei mai deștepți oameni din lume care dezvoltă tehnologii transformatoare trăiesc într-un loc care nu reușește să mențină standardele de bază în ceea ce privește respectarea legii, ordinea și chiar igiena publică.

De asemenea, toți băieții deștepți care au dezvoltat tehnologia ARNm abia înțeleg cum funcționează sistemul imunitar uman. În mare parte, modelarea lor despre modul cum organismul răspunde la proteinele virale – cele care apar în mod natural și cele produse în laborator – îmi pare de-a dreptul rudimentară.