ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sistemul de Sănătate are foarte multe vulnerabilități, iar dacă s-ar aplica toate măsurile punitive, 80% din spitale ar trebui închise, recunoaște Vlad Voiculescu. O opțiune complet nerealistă care ar arunca țara în criză, s-a grăbit să completeze șeful de la Sănătate.

"Trebuia luate foarte multe măsuri și nu s-au luat, iar sistemul are foarte multe vulnerabilități. Iar faptul că nu s-au luat măsuri fie proactive fie coercitive, respectiv de controale și amenzi, fie de prevenire și investiții, ne-a adus în situația în care suntem astăzi. Dacă ar fi să aplicăm acum toate măsurile punitive, 80% din spitale ar trebui închise, ceea ce este o opțiune complet nerealistă și ar arunca țara în criză" este declarația surprinzătoarea a lui Vlad Voiculescu într-un interviu pentru capital.ro.

Acesta susține însă că o privatizare a spitalelor nu ar fi o soluție imediată.
"Privatizatizarea, în general, contrar celor spuse de unii, nu este o prioritate a mandatului meu sau a guvernului din care fac parte. Privatizarea spitalelor nu e un panaceu universal. (...) Pregătim și vom face public un plan de investiții pe termen mediu. Vorbim de un buget de peste un miliard de euro pentru următorii ani" a mai spus Voiculescu.

Cât despre sumele alocate, în cazul fondurilor europene destinate Sănătății prin Programul Operațional Regional, ar vorba despre 150 de milioane de euro pentru trei spitale regionale: Cluj, Iași și Craiova.