ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ActiveNews a relatat ieri despre avertismentul doctorilor asupra așa zisei "otrave a șoarecelui" (ce vine de la accesoriul PC,mouse) care înseamnă consumul exgarat de calculator, televizor și alte gadgeturi. 

Copiii şi adolescenţii îşi riscă sănătatea, "drogul" fiindu-le oferit zilnic chiar de părinţi. Medicii susţin că jocurile pe calculator dăunează grav sănătății, iar utilizarea frecventă a computerului a dat naştere unei dependenţe care la rândul său duce la alte afecțiuni grave.

Iată că acum un nou studiu internațional scoate la iveală alte statistici îngrijorătoare. Astfel, copiii din România petrec aproape 23 de ore pe săptămână în fața calculatorului sau a televizorului, arată studiul internațional  „EPODE pentru promovarea egalităţii în ceea ce priveşte starea de sănătate", conform B1.ro.

Asta în timp ce în state precum Belgia sau Olanda, cei mici stau cel mult 15 ore în fața unui ecran. Psihologii spun că acest lucru se întamplă din cauza faptului că părinții nu îi îndeamnă să aibă cât mai multe activități.

Studiul mai arată că doar jumătate dintre părinții de la noi din ţară controlează timpul liber al copiilor. 

Obiectivele acestui studiu țin de obezitate, de sedentarism și lipsa de creare de noi activități care să ducă la o dezvoltare armonioasă a copilului. El a fost derulat pe o perioadă de trei ani în șapte țări europene.