Copiii sunt stresaţi de prea multe teme şi activităţi extraşcolare, spun medicii. Ei recomandă pauze de joacă şi odihnă

Copiii noştri sunt tot mai stresaţi. Neurologii se confruntă cu multe cazuri de copii care se plâng de dureri de cap. Printre cauze, presiunea de la şcoală şi volumul mare de teme. Specialiştii recomandă mai multă joacă şi odihnă.
Durerile fizice, dureri de cap, stări de greaţă, pe care copiii le manifestă fie înainte de teme, fie înainte de a pleca la şcoală - sunt simptomele copiilor stresaţi, care apar de la vârste tot mai mici. Îngrijoraţi, părinţii ajung să ceară sfatul neurologului, când durerile de cap persistă.
"Am avut pacient care lua lecţii de speedcubing, lua lecţii de pian, lua lecţii de engleză, de franceză şi de germană. În clasa întâi. Ei aşa îşi arată stresul, prin boală", susţine Dr. Eugenia Roza, neurolog la Spitalul "Dr. Victor Gomoiu", Bucureşti, potrivit tvr.ro.
De cele mai multe ori, anxietatea de performanţă apare din cauza volumului prea mare de teme de la şcoală. În alte cazuri, însă, copiii sunt stresaţi şi din cauza părinţilor sau chiar a profesorilor, care le cer tot mai mult.
Un părinte: "Muzică, balet, limbi străine urmează. Trebuie să facă, decât să bată mingea sau să joace şotronul".
Reporter: "La ce mai merge?" Un părinte: "La robotică şi o să meargă la informatică. Şi engleză. La matematică şi la engleză".
Diana Stănculeanu, psihoterapeut, "Salvaţi Copiii": "Orice copil, indiferent de vârstă, chiar dacă între timp a devenit elev, trebuie să se joace în continuare, trebuie să se odihnească. Sunt două activităţi cu impact foarte puternic pe dezvoltarea lor emoţională. Un copil de la care se cere doar învăţat va ajunge foarte repede să refuze activitatea de învăţare şi să o desconsidere".
Părinţii sunt sfătuiţi să petreacă mai mult timp cu copiii lor şi să nu le mai încarce timpul liber cu activităţi extraşcolare. Cel mult două cursuri pe săptămână şi doar ce le place.

la lupta pentru Adevăr!
Pe același subiect

Olivia Steer: Studiu de pe site-ul NASA: Formarea eficientă a aerosolului stratosferic pentru ingineria climatică prin emisia de vapori condensabili din avioane

Irina Margareta Nistor joacă în filmul AstraZeneca. Mădălin Pribu: Un spot publicitar de toată jena

VACCINUL GĂSIT ÎN OAMENI MORȚI! Studiu în NPJ Vaccines – Nature: Vaccinul ARNm anti-COVID-19, găsit în mostre de țesut de la persoane decedate

Nicolae Duță, șef personal la Serviciul de Ambulanțe Argeș, a murit la 48 de ani

Adevărul despre bebelușii avortați și vaccinuri, de la ROR la PFIZER. Două VIDEO TRADUSE ÎN ROMÂNĂ pe adresa Patriarhiei Române - Pfizer: ”Ne-am străduit cât de mult am putut să nu menționăm liniile celulare fetale”

PRECIZĂRI în Cazul Al Di Meola și a unei posibile legături între vaccin și infarct
Recomandările noastre

Contraofensiva – Sigură și Eficientă ca Vaccinul

Meditația Mindfulness s-a mutat de la Cioloș la Casa cu Rost a lui Târziu de la AUR. Pericole majore: O adeptă a lui Guru Malkani PREDĂ TEHNICI YOGHINE COPIILOR FĂRĂ INFORMAREA CORECTĂ A PĂRINȚILOR

Adevărul despre bebelușii avortați și vaccinuri, de la ROR la PFIZER. Două VIDEO TRADUSE ÎN ROMÂNĂ pe adresa Patriarhiei Române - Pfizer: ”Ne-am străduit cât de mult am putut să nu menționăm liniile celulare fetale”

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)