ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un copil din Timișoara ar fi fost dat afară din creșă pentru că nu are toate vaccinurile făcute, spun părinții băiatului de doi ani. 

Romana și Cristian Gavrilaș au declarat că au fost informați la începutul lunii decembrie că băiețelul lor nu mai este primit la creșă pentru că nu are toate vaccinurile din schema națională.

„În data de 8 decembrie soția a primit un telefon din partea medicului instituției, prin care i-a spus soției că aveți un copil frumos, sănătos însă aveți o problemă că nu e complet vaccinat. Din punctul ei de vedere trebuie să aibă mai multe vaccinuri făcute”, spune Cristian Gavrilaș, tatăl copilului, conform Digi 24.

Copilul de doi ani este imunizat doar împotriva tuberculozei și a hepatitei B. Alte trei vaccinuri nu le-a făcut pentru că, spun părinții lui, după primele seruri băiatul a avut o reacție alergică.

„Am insistat să-l lăsăm acolo, am vorbit din nou cu doamna doctor. Ne respectă decizia, însă din punctul ei de vedere va fi exclus, dacă nu îl vaccinăm, din cadrul creșei”, spun părinții micuțului.

Familia a apelat la serviciile unui avocat pentru a aflat temeiul legal în baza căruia cel mic a fost exclus din creșă.

„Nu există legislație care să oblige pe nimeni din această țară să se vaccineze cu anumite vaccinuri. Ei doresc să, așa cum am și făcut la solicitarea lor, facă demersuri pentru a reclama acest abuz”, spune avocatul Ana Maria Stan.

„Noi recomandăm și susținem efectuarea vaccinărilor tuturor copiilor care intră în colectivitate. (Reporter: Recomandăm sau obligăm?) Noi recomandăm efectuarea vaccinărilor”, spune Viorica Dumitru, director executiv adjunct DSP Timiș.

Legea vaccinării, potrivit căreia copiii nu sunt primiți în grădinițe și școli dacă nu sunt imunizați, se află încă în dezbatere la Camera Deputaților.