ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 14:00 Numărul copiilor din Pitești, elevi la aceeași școală, care au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară a crescut la 26. Elevii au între șapte și nouă ani, iar medicii au confirmat deja pentru o parte dintre ei prezența adenovirusului, anunță Digi 24.

Știrea inițială

Coșmarul problemelor medicale în județul Argeș pare că nu se mai termină după ce 12 copii, elevi ai Școlii nr. 16 "Ion Luca Caragiale" din Pitești, au ajuns, sâmbătă noaptea, la spitale din județ cu toxiinfecție alimentară, după ce joi au mâncat la after-school brânză cu mămăligă și pulpe de pui.


Copiii au șapte ani, iar medicii au confirmat pentru o parte dintre aceștia prezența adenovirusului. Conducerea DSP este la Spitalul de Pediatrie din Pitești și a demarat deja o anchetă, anunță Digi 24.

Dintre cei 12 copii, 11 au fost internați în cursul serii la Spitalul de Pediatrie din Pitești, fiind diagnosticați cu toxiinfecție alimentară, iar altul la Spitalul de Infecțioase a Spitalului Județean.

"Sunt 11 copii internați la spitale din județ. Zece au fost internați în cursul nopții la Spitalul de Pediatrie din Pitești, iar un altul pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Argeș. Toți au ajuns la spitale cu toxiinfecție alimentară. Probabil numărul lor nu va rămâne acesta. Copiii provin de la aceeași școală din oraș. Acum suntem la spital, adunăm date de la părinți pentru a stabili ce aliment comun au mâncat. Se pare că joi, la after-school, ar fi mâncat împreună", a declarat Sorina Honțaru, directorul Direcției de Sănătate Publică Argeș, pentru Mediafax.

Echipe comune de la DSP și DSVSA vor preleva probe din alimente, fiind declanșată ancheta epidemiologică, a adăugat Cristian Soare.