ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gavi, Alianța pentru Vaccinuri, a anunțatinvestește peste 600 de milioane de dolari pentru a-și atinge obiectivul de a vaccina 86 de milioane de fete din țările cu venituri mici și medii până în 2025. Alianța este finanțată în mare parte de Fundația Bill & Melinda Gates.

Fundația Gates a co-fondat Gavi și este unul dintre cei patru membri permanenți ai consiliului de administrație. UNICEF, Banca Mondială și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) – al cărei al doilea cel mai mare finanțator este Gates – dețin celelalte locuri permanente.

De asemenea, Inițiativa Clinton pentru Acces la Sănătate se află în consiliu.

James Lyons-Weiler, Ph.D., care se opune campaniei globale de vaccinare HPV, a spus că vaccinarea în masă va provoca un număr devastator de efecte secundare grave în rândul fetelor tinere, deși nu există studii care să confirme că vaccinul HPV previne cancerul.

Lyons-Weiler, șeful Institute for Pure and Applied Knowledge, a declarat pentru The Defender:  

„În 2009, ni sa spus că rata de evenimente adverse severe [SAE] ale vaccinurilor HPV a fost de 6,5%. Dar un studiu pe care l-am publicat în Science, Public Health Policy & The Law a arătat că profilul evenimentelor adverse ale vaccinului HPV este mult mai grav decât s-a raportat.

Administrarea acestui vaccin la milioane de fete și femei tinere va cauza victime în masă. SAE vor avea loc la o rată de 65.000 la un milion de femei vaccinate, iar beneficiile nete ale vaccinului pur și simplu nu există.”

La începutul acestei luni, Nigeria a introdus vaccinul HPV în programul său de imunizare de rutină și a anunțat eforturi inițiale de vaccinare a 7,7 milioane de fete - cel mai mare număr de până acum într-o singură rundă de vaccinare împotriva HPV în Africa.

Gavi a anunțat că inițiativa Nigeriei va începe cu o campanie de vaccinare în masă de cinci zile în școli și comunități din 16 din cele 36 de state ale Nigeriei și Teritoriul Capitalei Federale. Faza a doua a campaniei va fi lansată în restul țării în mai 2024.

Gavi, UNICEF, OMS și alți „parteneri nenumiți” oferă sprijin financiar, astfel încât Ministerul Federal al Sănătății din Nigeria să poată oferi vaccinurile gratuit în toată țara.

Gavi co-finanțează achizițiile de vaccin și oferă suport tehnic. OMS a plătit pentru instruirea lucrătorilor și a înființat centre de vaccinare. UNICEF furnizează 15 milioane de vaccinuri, infrastructură pentru depozitarea frigorifică și suport logistic. De asemenea, difuzează reclame radio și TV „în mai multe limbi locale pentru a risipi dezinformarea și zvonurile”, se arată în comunicatul de presă.  

Partenerii au instruit peste 35.000 de lucrători din domeniul sănătății pentru a livra vaccinurile în 4.163 de locații din cele 16 state care participă la prima etapă a lansării „pentru a se asigura că nicio fată eligibilă nu este lăsată deoparte”. Unitățile mobile de vaccinare vor fi trimise în comunitățile îndepărtate.

Merck, producătorul vaccinului HPV Gardasil, care a investit masiv în formarea pieței de când Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat medicamentul în 2006, a anunțat săptămâna trecută că vânzările Gardasil în trimestrul trei din 2023 au crescut cu 13%, până la 2,6 miliarde de dolari.

Merck este unul dintre partenerii cheie ai Gavi în distribuirea vaccinurilor în țările cu venituri mici și medii din întreaga lume.

Lansarea vaccinului în Nigeria are loc în urma unei campanii naționale pentru vaccinul HPV conduse de Gavi și susținută de UNICEF, OMS și Clinton Health Access Initiative, lansată în Indonezia în august pentru ca vaccinul HPV să fie adăugat în programul de rutină al acestei țări. Inițiativa urmărește vaccinarea a 90% dintre fetele de acolo.

De asemenea, Bangladesh a lansat în octombrie o campanie națională similară pentru distribuirea vaccinului HPV, urmărind o acoperire de 100%. Zambia a lansat aceeași inițiativă în septembrie, vaccinând 1,42 milioane de fete de 9-14 ani în șase zile.

Sierra Leone a introdus în octombrie vaccinul în programul său de vaccinare de rutină, iar Eritreea a lansat un program național de vaccinare în noiembrie 2022.

Aceste programe fac parte dintr-un program mai amplu din 2020 inițiat de Adunarea Mondială a Sănătății a OMS pentru eradicarea cancerului de col uterin ca problemă de sănătate publică la nivel mondial.

Deși logo-ul Gavi, nu cel al Fundației Gates, apare în literatura promoțională pentru vaccinul HPV și în comunicatele de presă, cercetătorii au susținut că finanțarea substanțială din partea lui Gates pentru Gavi și OMS și acordarea de granturi de cercetare de către fundație îi conferă acesteia o putere uriașă pentru a stabili prioritățile și cheltuielile la nivel global și local în domeniul sănătății.

Fundația Gates a acordat în septembrie un grant de aproape 2 milioane de dolari, pe cinci luni, grupului Sydani din Nigeria, care oferă asistență tehnică pentru Faza 1 a lansării vaccinului în Nigeria.

De asemenea, fundația a finanțat studiile privind HPV în țări cu venituri mici și medii, cum sunt India și Kenya, studii care justifică vaccinarea în masă și care sunt folosite pentru a face recomandări de doze, dintre care unele astfel de studii s-au încheiat cu scandal.  

Campania de eradicare a cancerului de col uterin amintește de campania anterioară a Fundației Gates, inițiată tot de OMS și susținută de Gavi, UNICEF și alte organizații, pentru eradicarea poliomielitei.

Acea campanie a eșuat în cele din urmă și a declanșat „un focar masiv de infecții derivate din vaccin” care „cuprind o mare parte din Africa”, a raportat BMJ.  

Până la sfârșitul anului 2020, Gavi a finanțat introducerea vaccinului HPV în 13 țări africane. Acum se află în spatele noii runde de lansări.

„Sunt profund deranjată de continuarea atacurilor de către Big Pharma/GAVI/OMS împotriva populațiilor africane, prin injecții total inutile, periculoase și scumpe”, a declarat Shabnam Palesa Mohamed de la Children’s Health Defense Africa pentru The Defender. „Este esențial să ne consolidăm eforturile pentru a crește gradul de conștientizare în Africa cu privire la crimele Big Pharma și la încălcarea consimțământului informat.”

Dar, a adăugat ea, există o mare împotrivire față de acest program din partea africanilor. „Țările africane au avut un rol important în respingerea majorității amendamentelor distopice la Regulamentul Internațional de Sănătate la cea de-a 75-a Adunarea Mondială a Sănătății a OMS de anul trecut.”

Îngrijorările experților

S-a descoperit că un screening Papanicolau regulat reduce cu cel puțin 80% incidența și mortalitatea din cauza cancerului de col uterin în rândul femeilor.

Lyons-Weiler a spus:

„Literatura din domeniul cercetării biomedicale abundă în studii care arată că programele de vaccinare împotriva HPV au determinat de fapt înlocuirea celor mai comune tipuri de HPV anterior cu tipuri mai rare de HPV, care provoacă și cancer. Acest fenoment este cunoscut sub numele de înlocuire de tip HPV.

Tipurile mai rare de HPV pot fi mai puțin frecvente, fiind mai mortale. Așadar, aceasta înseamnă că programele de vaccinare împotriva HPV pot conduce la o creștere a ratei cancerului de col uterin chiar și la populațiile complet vaccinate, implicând cancere mai agresive la o vârstă mai fragedă.”

„Companiei Merck îi pasă mai mult de profit decât de oameni”

Vaccinul Gardasil a fost asociat cu o multitudine de evenimente adverse. Printre efectele observate în urma vaccinării HPV sunt afecțiunile autoimune și neurologice care creează disabilități permanente, cum sunt sindromul tahicardiei ortostatice posturale sau POTS, fibromialgia și encefalomielita mialgică/sindromul oboselii cronice.

Au existat mii de rapoarte de evenimente adverse la nivel mondial. Literatura științifică revizuită de colegi din SUA, Australia, Danemarca, Suedia, Franța și Japonia și statisticile publicate de agențiile de sănătate publică din fiecare dintre aceste țări oferă dovezi de asocieri plauzibile între vaccinarea HPV și afecțiunile autoimune

Michael Baum, partener principal la Wisner Baum și avocatul care îi reprezintă pe reclamanți vătămați de vaccin în mai multe procese împotriva Merck, a declarat pentru The Defender că datele despre vătămările provocate de vaccinul HPV în SUA ridică îngrijorări serioase cu privire la programul de vaccinare în masă din Nigeria:

Datele din SUA arată clar că vaccinarea a milioane de fete nigeriene cu Gardasil va provoca un număr uluitor de evenimente adverse grave, inclusiv decese. Înainte de COVID, Gardasil a avut mai multe rapoarte de evenimente adverse în SUA decât orice alt vaccin.

Știm că este periculos și, în plus, eficacitatea în prevenirea cancerului de col uterin nu a fost niciodată stabilită cu adevărat. Nu există nici un singur studiu care să arate că Gardasil poate preveni cancerul de col uterin, întrucât studiile Merck nu au fost concepute pentru a stabili acest lucru. Cu toate acestea, Merck comercializează Gardasil în întreaga lume ca «vaccin împotriva cancerului de col uterin»”.

„Dacă firma ar fi fost interesată de dovedirea acestei afirmații, ar fi efectuat până acum studii pe termen lung. Dar nu a fost. Cred că adevărul trist este că lui Merck îi pasă mai mult de profit decât de oameni.”

Lyons-Weiler a spus că resursele care acum sunt destinate vaccinării ar trebui să fie orientate către screening-ul pentru cancerul de col uterin, care pentru majoritatea oamenilor este un diagnostic curativ.

„Depistarea precoce este esențială, iar întârzierea screening-ului pentru că cineva se simte protejat din cauza narațiunii înșelătoare despre vaccinurile HPV va duce la creșterea cazurilor de cancer în stadiu avansat și la decese”, a spus el.