ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cristian Filip, președinte al Alianței Părinților din România, a declarat în EXCLUSIVITATE pentru ActiveNews, că cei pe care îi reprezintă nu sunt împotriva vaccinării, ci a proiectului de lege privind vaccinarea obligatorie.

Cristian Filip a participat în Parlamentul României la o întrunire a mai multor comisii care au dezbătut legea obligativității vaccinurilor. La aceste discuții au participat și reprezentanți ai societății civile și ai diverselor ONG-uri. 

Acesta a mai precizat că asociația pe care o reprezintă nu este împotriva vaccinării, ci doar împotriva instituirii obligativității în privința acestor vaccinuri. 

„Vrem să se renunțe la termenul de obligativitate în ceea ce privește vaccinurile. Nu ne opunem vaccinării, dar ne opunem obligativității. Prin această obligativitate se încalcă nenumărate drepturi ale părinților, drepturi contituționale prevăzute atât în Constituția României cât și prin convențiile internaționale. Acesta este motivul principal pentru care suntem împotriva vaccinării obligatorii. De asemenea, am fost prezenți pentru a reda membrilor comisiilor parlamentare faptul că există din ce în ce mai multe plângeri din partea unor părinți ai căror copii au avut de suferit ca urmare a vaccinurilor ceea ce dovedește că nu toate vaccinurile sunt sigure și de altfel aceasta poate fi constatat și pe prospectele pe care aceste le au aceste vaccinuri. 

Acolo vedem că ele au tot felul de produse chimice care pot fi de natură să cauzeze efecte secundare, de la unele mai lejere până la unele foarte foarte grave și amintesc aici câteva cazuri pe care le știu personal. Prin prisma activității pe care o facem, părinții ni se adresează și vorbesc aici de cei din toată țara. S-a ajuns până la decese ale unor copii, fie nou-născuți, fie până la vârsta de nouă ani, fiind ultimul caz semnalat al unei fetițe din județul Alba. 

De asemenea, am relatat membrilor comisiei, iar relatarea mea nu părea foarte credibilă, dar sunt perfect stăpân pe ceea ce spun. Am cerut mai multe păreri din toată țara de la medici, pentru că e foarte important să ai punctul de vedere al specialistului. Mai mulți medici, care evident nu se cunoșteau între ei, au emis aceeași părere despre vaccinare. Mi-au spus că nu pot să îmi dea în scris, dar mi-au dat o părere și absolut toți mi-au spus același lucru: E în regulă cu vaccinurile, însă nu toate sunt sigure. De aceea suntem de acord cu câteva dintre ele, dar în mare măsură, în special cele noi și aduse cine știe de pe unde, e bine să fim circumspecți. Susținem încă odată scoaterea obligativității din această lege. 

Trebuie să spun că am fost prezent duminică în parcul Izvor la un miting de protest pentru a vedea punctele de vedere ale părinților și am constatat că sunt oameni foarte liniștiți, dar fermi în susținerea cauzei pentru că este evident că dreptul este acela al părinților de a alege ceea ce se întâmplă cu copiii lor, cu sănătatea copiilor lor. Nu statul este cel care poartă în pântece timp de nouă luni de zile un copil, ci mama este aceea. Alături de mamă, tatăl este acela care nu doarme nopți în șir probabil atunci când copiii nou născuți suferă de colici, de dințișorii care încep să dea și îi mănâncă și așa mai departe. Părinții sunt cei care se străduiesc să ofere copiilor o educație corespunzătoare, părinții sunt cei care sunt alături de copiii lor de la naștere până când aceștia ajung adolescenți și majori, deci părinții sunt cei care ar trebui să decidă ceea ce este bine pentru copiii lor. De asemenea, nu toate organismele reacționează identic în cazul unor vaccinuri sau a unor intervenții și dacă la momentul acesta se pedepsește cu închisoarea agresiunea pe care o săvârșim împotriva unei persoane, cum putem numi o intervenție asupra unui corp uman, dacă nu tot agresiune atunci când ea este făcută cu forța. Dumnezeu a înzestrat omul cu cel mai de preț dar, și anume liberul arbitru. Să-i lăsăm omului acest liber arbitru să îl manifeste și să-l ajutăm așa cum putem să-l ajutăm, dar în limitele decenței. 

Părinții din toată țara își vor susține cauza prin toate mijloacele posibile până în momentul eliminării obligativității vaccinării. Mesajul nostru este să se renunțe la termenul de obligativitate a vaccinării”, a spus Cristian Filip pentru ActiveNews.