ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De la 65 de ani, cât este stabilită în prezent, vârsta de pensionare pentru medicii bărbați și femei a fost propusă din nou să crească, în toate cazurile, la 67 de ani, printr-un proiect de act normativ adoptat în Camera Deputaților.

Senatorii au votat pentru creșterea vârstei de pensionare la 67 de ani doar la cerere, însă deputații au decis ca toții medicii, bărbați sau femei, se vor pensiona la 67 de ani, obligatoriu.

„Medicii se pensionează la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex”, au votat deputații în Plen, proiectul de lege urmând să ajungă acum iar pe masa șefului statului. 

Ca să se aplice în practică, documentul are nevoie de semnătura șefului statului și de publicarea în Monitorul Oficial.

Ca și acum, cu titlu de excepție, medicii din spitalele publice și medicii de familie vor putea să-și desfășoare activitatea la stat, în continuare, dacă obțin un aviz anual pentru asta. Potrivit proiectului, pentru a obține derogarea, medicii vor trebui să vină și cu o asigurare de răspundere civilă pentru greșeli în activitatea profesională.