În aceste zile, în care canicula a pus stăpânire peste țară, Crucea Roșie România ne ajută cu câteva sfaturi utile pentru a trece cu bine această perioadă:

 

1. Rămâneți în casă și limitați expunerea la soare.
2. Ideal ar fi sa locuiți la etajele inferioare, în cazul în care nu aveți sistem de aer condiționat.
3. Petreceți-vă cea mai mare parte a zilelor călduroase în clădiri publice precum biblioteci, școli, teatre, centre comerciale, etc.
4. Mâncați regulat, echilibrat și ușor.
5. Evitați utilizarea sării. Beți multa apă.
6. Persoanele care au epilepsie, suferă de inimă, rinichi sau ficat, sunt restricționate de la utilizarea lichidelor ori au probleme de reținere a lichidelor trebuie sa consulte un medic înainte de a creste aportul acestora. Limitați consumul de băuturi alcoolice.
7. Purtați haine ușoare, răcoroase, colorate deschis care acoperă cât mai mult pielea.
8. Protejați-vă fața și capul purtând o pălărie cu boruri largi.
9. Nu lăsați niciodată copiii sau animalele singure în autovehicule închise.
10. Evitați muncile extenuante în partea cea mai călduroasă a zilei.
11. Utilizați un sistem de contact permanent cu o alta persoana și luați pauze frecvente.


 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews