Dacă vrei să te bucuri de cele mai bune fructe şi legume, este foarte important să ştii să le cumperi. Iată câteva criterii care te ajută să le alegi pe cele mai proaspete şi mai bune ca gust.

1. Greutatea: cu cât sunt mai grele, cu atât sunt mai gustoase

Această "regulă” este valabilă atât în cazul fructelor, cât şi în cel al legumelor. Greutatea este semn că sunt suculente şi că sunt foarte aromate.

2. Culoarea: cu cât este mai aprinsă, cu atât este mai bine

Caretenoidele sunt antioxidanţi prezenţi în fructe şi legume, care le conferă acestora culoare. Aşadar, cu cât acestea sunt mai puternice, cu atât vor avea un gust mai bun şi vor fi mai pline de nutrienţi.

3. Forma şi mărimea: nu respinge "ciudăţeniile”

Chiar dacă fructele şi legumele de la piaţă nu arată perfect, ca în manuale, asta nu înseamnă că nu sunt bune. Din contră. Înseamnă că sunt naturale, că au fost lăsate să crească în voie şi, cel mai probabil, vor fi foarte bune la gust.

4. Au frunzele laolaltă

Legumele care vin în multe straturi, precum andive, anghinare, ţelina, varza, varza de Bruxelles, fenicul sau ceapa, trebuie să fie cât mai compacte. Este valabil şi pentru broccoli, conopida, sparanghel.

5. Pielea: netedă şi fermă

 Textura şi calitatea cojilor de fructe şi legume este extrem de importantă. Aici este cea mai mare concentraţie de nutrienţi.

6. Rădăcinoasele: să nu fie moi

În cazul cepei, morcovilor, cartofilor, sfeclei şi al altor legume din clasa rădăcinoaselor, cu cât sunt mai tari, cu atât sunt mai bogate în nutrienţi, mai proaspete şi mai suculente.

Sursa: Foodstory.ro

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews