Medicul chirurg Horea Feier, de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, a postat pe contul său de Facebook o fotografie cu mâna sa, după 12 ore de operații într-o sală în care temperatura ajunge la 30 de grade.

În secțiunea de comentarii, chirurgul a explicat că de vnă este clima veche de 20 de ani, care a cedat. 

„Problema e clima inexistentă: în sală sunt 30 de grade pe monitor, sub scialitică sunt 33, Iar sub halat Dumnezeu știe cât. Să fii unitate care depinde direct de Minister a ajuns o batjocură. E treaba Ministerului să dea banii pentru o climă nouă. Actuala a funcționat 20 de ani. Costul ar fi undeva între 20-30.000 EUR, pare-se, dar eu zic că pentru Minister ar fi o investiție pe 20 de ani într-o instituție care asigură asistență de specialitate pentru 3 milioane de oameni", a scris Horea Feier pe Facebook. 
 
Lipsa banilor pentru instalații de climatizare în saloane este doar una dintre problemele generate spitalelor de către autorități, prin nivelul scăzut al finanțării asigurate.
 
Sistemul public de sănătate a pierdut în ultimii 20 de ani aproximativ 5.000 de medici, peste 10% din total, și a ajuns la 35.700.
 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews