ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicul chirurg Horea Feier, de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, a postat pe contul său de Facebook o fotografie cu mâna sa, după 12 ore de operații într-o sală în care temperatura ajunge la 30 de grade.

În secțiunea de comentarii, chirurgul a explicat că de vnă este clima veche de 20 de ani, care a cedat. 

„Problema e clima inexistentă: în sală sunt 30 de grade pe monitor, sub scialitică sunt 33, Iar sub halat Dumnezeu știe cât. Să fii unitate care depinde direct de Minister a ajuns o batjocură. E treaba Ministerului să dea banii pentru o climă nouă. Actuala a funcționat 20 de ani. Costul ar fi undeva între 20-30.000 EUR, pare-se, dar eu zic că pentru Minister ar fi o investiție pe 20 de ani într-o instituție care asigură asistență de specialitate pentru 3 milioane de oameni", a scris Horea Feier pe Facebook. 
 
Lipsa banilor pentru instalații de climatizare în saloane este doar una dintre problemele generate spitalelor de către autorități, prin nivelul scăzut al finanțării asigurate.
 
Sistemul public de sănătate a pierdut în ultimii 20 de ani aproximativ 5.000 de medici, peste 10% din total, și a ajuns la 35.700.