Exodul medicilor din România, și nu numai al lor, este binecunoscut deja și pare să fii ajuns deja un flagel imposibil de oprit.

În condițiile în care spitalele din România duc lipsă de personal calificat, se ajunge la situații cu potențial foarte grav, punându-se în pericol chiar sănătatea publică a țării.

Doctorul Vasile Astărăstoae, unul dintre cei mai cunoscuți medici români, și fost președinte al Colegiului Medicilor din țara noastră, i-a dezvăluit senatorului Varujan Vosganian un fapt extrem de important:  Din totalul de 65 000 de medici români în activitate, circa 25 000 lucrează în străinătate.

Cu alte cuvinte, aproape jumătate din medicii români în activitate au ales să plece din țară. Acest lucru, demonstrează încă o dată valoarea școlii medicale românești, dar și faptul că România și-a consolidat statutul de furnizor de resurse umane pentru alte țări, în principal din Occident.

De remarcat este faptul că din această statistică lipsesc medicii stomatologi, ceea ce înseamnă că de fapt numărul medicilor școliți în România dar care lucrează pentru alții este mult mai mare.


www.protv.ro

Invenția unei românce poate REVOLUȚIONA medicina. Senzorul care îți spune în doar șase minute dacă ai cancer