ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Foarte mulți oameni ne întreabă ce să facă dacă sunt supraponderali, ce fel de cură de slăbire să urmeze. Cel mai simplu și mai eficient mod de a slăbi fără să aveți probleme de sănătate ulterioare este să beți o cană de apă fierbinte după fiecare masă.
 
Explicația constă în faptul că bolul alimentar este mai bine digerat dacă se află la o temperatură apropiată de 37 de grade Celsius. O hrană răcită cu diverse băuturi, apă, bere, sau vin, ori încheierea mesei cu un desert rece, fructe, înghețată, conduce la o digestie incompletă.
 
Dacă peste acest tip de alimentație incorectă se mai suprapun și alte greșeli alimentare, spre exemplu consumul zilnic de băuturi carbogazoase, ori consumul de diverse chips-uri, grisine, sărățele, etc., sau chiar și fructe, între mesele principale, apare o digestie incompletă perpetuată. Ideea de a lua cinci mese pe zi, cu trei mese principale și două gustări între mesele principale, este discutabilă. De ce ? Pentru că unele alimente, cum ar fi banala pâine albă, sau carnea, au nevoie de un timp lung de digestie.
 
Ca atare dacă nu sunt digerate la o masă, masa de prânz spre exemplu, și peste un bol alimentar nedigerat, veniți cu alimente noi, la gustarea sau masa următoare, veți amplifica o problemă pre-existentă. Motiv pentru care este mai bine să mâncați doar atunci când simțiți că vă este foame, și nu mai mult de trei mese pe zi, adică mesele principale, dacă se poate la ore fixe. Cu doar o cană de apă fierbinte pe zi, băută după fiecare masă, am reușit să aducem pacienți de la peste 150 de kilograme la sub 100 în trei ani, fără ca aceștia să-și modifice stilul de viață și alimentația. Dar este foarte important de reținut că această cană de apă fierbinte trebuie băută pe orice anotimp, inclusiv vara, oricât de cald ar fi afară. După ce organismul Dvs. se obișnuiește cu acest regim, nu o să resimțiți nici un disconfort, ba chiar o să vă lipsească. O variantă foarte bună pentru masa de dimineață este să beți un ceai verde, fie la masă, fie imediat după, cu mențiunea pe care trebuie să o repetăm, să fie un ceai cât se poate de cald. Ceaiul verde va avea și un efect tonic și poate înlocui cafeaua, cu mult mai bune efecte generale. Un ceai verde poate fi consumat și la prânz, dar nu și seara.

Superficializează somnul, și poate produce în timp, în cazul unui consum constant seara, stări insomniace. Pentru masa de prânz ar fi indicat să beți un ceai dintr-un amestec de 50-50%, din inflorescențe de soc și inflorescențe de codița șoricelului. Se prepară ca infuzie cinci minute din o linguriță de pulbere de plantă la 250 ml de apă. Se strecoară și se acrește după gust cu lămâie, dacă doriți. Nu e indicat să-l îndulciți. Acest ceai fierbinte își face datoria în doua moduri: pe de o parte lichidul fierbinte va îmbunătăți digestia cum am mai spus, iar pe de altă parte combinația de soc și codița șoricelului reduc apetitul pentru masa următoare. Se știe că masa de seară a devenit, din păcate, masa principală, când toată lumea se relaxează după o zi de muncă, fie acasă, fie la restaurant.
 
Ei bine, dacă aveți acest obicei, ca marea majoritate a oamenilor, e bine să luați măsuri pentru ca apetitul Dvs. să fie diminuat. În orice caz faceți eforturi ca cina să nu se întindă târziu în noapte. Cel mai indicat ar fi ca masa de seară să înceapă la orele 18:00 și să nu se întindă în nici un caz după ora 20:00. Faceți efortul ca la masă să nu amestecați carne și brânză. Încercați să nu mâncați lactate seara. Crește producția de mucus a organismului. La fel se întâmplă cu dietele preponderent lactate, sau cu un mare aport de brânzeturi. Înlocuiți pâinea albă cu pâine integrală, de secară, graham sau pâine neagră. Pâinea alba încântă prin culoare și gust. Mai mult dă senzație de sațietate. Dar această senzație de sațietate este de fapt rezultatul faptului ca este până la urmă un aliment indigest. De ce ? Din pricina aportului redus de fibre. Cum deosebiți o pâine integrală adevărată de una care doar se pretinde a fi integrală ? După greutate și după modul în care o puteți strânge și comprima în mâini. O pâine integrală este o pâine grea, cu densitate mai mare. Pentru că făina integrală este mai densă și măcinătura mai mare, pâinea neagră nu crește la fel ca pâinea albă. Ca atare o astfel de pâine nu poate fi comprimată în mâini la fel ca și cea albă, care este azi, de multe ori, efectiv pufoasă. 

În final o să vă rog să reflectați asupra următoarei chestiuni: când luați masa în familie obiceiurile Dvs. alimentare vor fi copiate și urmate de copiii Dvs. Deci aveți în acest caz o răspundere dublă, și față de Dvs. și față de familie.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews