ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Romania, 60% din decesele anuale sunt de cauză cardiovasculară. Fiecare minut de întârziere a resuscitării scad șansele de supraviețuire cu 10-12%. Dacă nu se intervine la timp, după 4 minute se pot instala leziuni cerebrale ireversibile.

Din pacate, manevrele de resuscitare nu sunt utilizate la potențialul lor maxim.

Practica este cheia pentru a reuși să intervii rapid în cazul unor situații de urgență. Cu cât ești mai pregătit, cu atât vei fi mai încrezător. A ajuta la salvarea unei vieți presupune însușirea unor informații corecte.

Dr. Radulian Alexandru este instructor de resuscitare în cadrul Consiliului European de Resuscitare (cu certificare recunoscută de Consiliul Român de Resuscitare) și are o experiență de predare de peste 9 ani. Organizează cursuri de prim ajutor pentru firme, instituții de stat, instituții private și persoane fizice. Informațiile sunt prezentate după ultimele ghiduri ERC 2021 în vigoare, iar  cursul este alcătuit din 80% parte practică pe manechine moderne cu feedback electronic. Puteți participa la un curs de prim ajutor complet, care cuprinde:  

- Algoritmul de Resuscitare al adultului       

- Folosirea Defibrilatorului Extern Automat

- Resuscitarea sugarului (0-1 an) și a copilului (>1 an)    

- Poziția Laterală de Siguranță (în cazul pacientului inconștient care respiră)

- Manevra Heimlich pentru Adult, Copil și Sugar.      

- Recunoașterea unor situații critice și acordarea primului ajutor în: infarct miocardic, accident vascular cerebral, hipoglicemie, trauma, convulsii, hemoragie, arsuri etc.

Mai bine să știi decât să îți dorești să fi știut! Aceasta e deviza noastră. 

Coordonatele sale sunt disponibile aici facebook.com/dr.radulianalexandru, aici instagram.com/cursuri.primajutor și în imaginea de mai jos: