ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



În 2019, o asistentă din Alberta i-a spus autoarei creștine Heather Hancock că este „egoistă” pentru că nu a ales să-și pună captăt vieții prin programul de eutanasie Medical Assistance in Dying (MAiD).

Într-un interviu din 12 iulie, acordat Daily Mail, Heather Hancock, o autoare creștină în vârstă de 56 de ani, care suferă de paralizie cerebrală, a spus că a fost umilită de o asistentă în 2019 pentru că a refuzat MAiD, la Spitalul Regional Medicine Hat din Alberta.

Potrivit lui Hancock, în timpul unei lungi spitalizări în 2019 pentru o criză de spasme musculare, o asistentă care o ajuta să meargă la baie i-a spus lui Heather că „ar trebui să facă ceea ce trebuie și să ia în considerare MAiD” și că refuzul ei de a intra în programul MAiD e din cauză că este „egoistă”. I-a mai spus că ea „nu trăiește”, ci „doar există”.

Hancock și-a amintit că s-a simțit „șocată” și i-a spus asistentei că viața ei are valoare, chiar dacă a petrecut cea mai mare parte a ei într-un scaun cu rotile.

„Nu ai dreptul să mă forțezi să accept MAiD”, i-a spus ea asistentei.

„Ei mă văd doar ca pe o risipă a sistemului medical și consideră că banii pentru îngrijirea sănătății mele ar putea fi cheltuiți pentru o persoană aptă de muncă”, a spus Hancock pentru Daily Mail.

Pe lângă incidentele din 2019, Hancock a dezvăluit că a fost încurajată în mod frecvent să-și pună capăt zilelor prin eutanasie.

Hancock, care suferă de paralizie cerebrală, a mai spus că a fost încurajată să intre în MAiD în trei ocazii diferite de când Canada și-a lansat programul de eutanasie în 2016.

Hancock locuiește în prezent într-un centru de îngrijiri în Moose Jaw, Saskatchewan. În ciuda dizabilității sale, ea rămâne o scriitoare și activistă activă împotriva programului de eutanasie care face tot mai multe victime în Canada.

Din păcate, experiența lui Hancock nu este unică, întrucât multor canadieni li s-a propus aplicarea la MAiD.

În mai, LifeSiteNews a relatat despre un bărbat canadian care s-a simțit „total traumatizat” de faptul că i s-a propus MAiD „de mai multe ori”, în mod insistent, în loc să primească îngrijirea adecvată de care avea nevoie în spital.

Introdus pentru prima dată în 2016, MAiD a fost inițial disponibil numai celor care erau bolnavi în stadiu terminal. Cu toate acestea, în 2021, guvernul Trudeau a extins practica mortală astfel încât să fie disponibilă și celor care nu prezintă un risc de deces, dar care suferă de boli cronice.

Deși MAiD nu se aplică încă în cazul bolnavilor mintal, guvernul Trudeau a încercat și această extindere, dar a decis să amâne până în 2027 extinderea eutanasiei la cei care suferă exclusiv de astfel de boli, ca urmare a reacțiilor din partea canadienilor și medicilor.

Cele mai recente rapoarte arată că MAiD este a șasea cea mai mare cauză de deces în Canada. Potrivit Health Canada, în 2022, 13.241 de canadieni au murit în urma injecțiilor letale din programul MAiD. Aceasta înseamna 4,1% din toate decesele din țară pentru acel an, o creștere de 31,2% față de 2021.