ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Datele de la principala companie elvețiană de asigurări de sănătate Helsana au arătat că, în 2021, a existat o creștere dramatică de 73% a numărului de pacienți care au primit tratamente pentru cancer, comparativ cu 2020. Această tendință a persistat în 2022.

Deloc surprinzător, a coincis cu lansarea vaccinurilor COVID-19 în Elveția, lansare care a început în decembrie 2020.

„Avem o dublare a cazurilor de cancer”, a concluzionat Konstantin Beck, profesor de economie sanitară la Universitatea din Lucerna, după ce a analizat datele Oficiul Federal de Statistică (BfS) și raportul Helsana din 2022.

Beck a adresat întrebarea „Cât de sănătoasă a fost populația Elveției în 2020?” într-o prezentare video – analiza sa bazându-se pe datele din raportul Helsana din 2022 și pe cifrele din sondajul oficial de sănătate publicat de BfS pe 3 noiembrie, relatează infowars.com

Videoul cu prezentarea începe prin a sublinia că BfS desfășoară sondajul de sănătate la fiecare cinci ani. Economistul în domeniul sănătății a comentat: „Ceea ce este surprinzător este că statisticile publicate de BfS în baza sa de date cu informații detaliate din sondajul de sănătate despre cetățenii elvețieni au fost șterse la câteva zile după ce au fost publicate”.

Înainte ca datele să fie șterse, BfS a dat următoarea declarație cu privire la sondajul său de sănătate din 2022: „În 2022, 85% din populația elvețiană de peste 15 ani s-a simțit sănătoasă și 83% s-au simțit fericiți. În același timp, peste o treime trăiește cu o problemă permanentă de sănătate. Stresul psihologic a crescut față de 2017. Grupa de vârstă între 15 și 24 de ani este afectată în mod deosebit, în special femeile tinere.”

Cu toate acestea, această evaluare a BfS nu se potrivește cu datele pe care le-a publicat.

Rezultatele șterse ale sondajului de sănătate au fost răspunsuri la întrebarea „Ați avut vreodată una dintre următoarele boli sau probleme de sănătate?”, atacul de cord, accidentul vascular cerebral și cancerul fiind incluse în bolile enumerată. Răspunsurile au arătat că:

- 170.000 de persoane au declarat că au suferit un atac de cord – de la 33.339 în 2017 (o creștere de peste 19 la sută);
- 124.515 de persoane au declarat că au suferit un accident vascular cerebral – de la 27.584 în 2017 (o creștere de peste 22 la sută);
- 344.166 de persoane au declarat că au cancer – de la 116.603 în 2017 (o creștere de aproape 34 la sută).

Beck a calculat că, în baza statisticilor BfS eliminate, cazurile din 2022 au „crescut cu un factor de patru până la cinci”, chiar dacă îmbătrânirea și imigrația au fost luate în considerare și scăzute din date.

De asemenea, BfS a făcut o modificare notabilă la întrebarea din sondajul său de sănătate, ceea ce ridică și mai multe suspiciuni. În 2017, participanții au fost întrebați dacă au suferit un atac de cord, un accident vascular cerebral sau cancer în anul precedent, dar sondajul din 2022 i-a întrebat pe participanți dacă au suferit de una dintre boli de-a lungul vieții.

De asemenea, Beck a folosit raportul companiei elvețiene de asigurări de sănătate Helsana pentru a face o comparație adecvată. Publicat anual în Elveția, Raportul Helsana Drug „analizează piața farmaceutică elvețiană și oferă informații cu privire la costul și consumul de medicamente”. Datele din raportul pentru anul 2022 au fost publicate pe 30 noiembrie 2023.

Folosind datele din raportul Helsana, Beck a creat un tabel care arată că, în 2020, numărul pacienților cu cancer care au primit tratament a fost cu 9% mai mare decât tendința stabilită folosind datele din 2013 până în 2019. Dar această diferență a crescut vertiginos la 95% în 2021 și la 106% în 2022, ceea ce l-a determinat pe Beck să se întrebe dacă vaccinurile COVID au avut legătură cu asta.

Deoarece creșterea numărului de cazuri de cancer în 2020 a fost foarte mică, Beck a considerat că pandemia nu ar fi putut provoca o creștere atât de mare a numărului în anii următori. Doar campania de vaccinare COVID din Elveția a coincis cu creșterea bruscă a cazurilor de cancer în rândul populației elvețiene.
 

În urma ștergerii statisticilor sale de sănătate pentru 2022, BfS și-a justificat acțiunea declarând pur și simplu că „sondajele din 2017 și 2022 nu sunt comparabile”.

Potrivit lui Beck, această simplă admitere fără oferi alte explicații „nu ajută la întărirea încrederii în BfS”, deoarece cifrele „pot reflecta efectele negative ale vaccinărilor Covid. Și nu lasă o impresie bună dacă biroul mai întâi publică astfel de date și apoi le șterge.”

„Dacă faceți o greșeală atât de gravă, atunci ar fi de dorit ca greșeala să fie mai bine comunicată”, a spus Beck în video