ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce sistemul medical românesc este solicitat de maxim de pandemia de Covid-19, cotidianul Libertatea publică un articol - fără nicio bază factuală, ci doar în urma unei declarații anonime - cum că „Femeile din România, aproape de epoca lui Ceaușescu: criza COVID-19 suspendă întreruperile de sarcină la cerere”.

Articolul nu prezintă nicio dovadă în acest sens, ci se bazează pe declarația „unui medic care dorește să rămână anonim” și pe afirmația autorilor articolului cum că „Am sunat la mai multe clinici de stat și private din București, pentru a solicita o programare, și nu am găsit nici un loc în care întreruperea de sarcină (uciderea copilului nenăscut- n.r.) la cerere este posibilă”.

În realitate, textul este o încercare de presiune asupra medicilor, pentru a face avorturi, deși un ordin al lui Raed Arafat, interzice „consultațiile și internările pentru tratamente sau operații non-urgente, inclusiv la privați”.

Articolul vântură aceleași marote progresiste, privind lipsa educației sexuale în școli și manipularea privind „numărul de mămici adolescente din Europa”. În realitate, niciun studiu nu a arătat că educația sexuală în școli reduce posibilitatea contactelor intime, iar în cazul „mămicilor adolescente” este vorba de fetele din minoritatea romă, acolo unde a fi mamă de la o vârstă fragedă este o trăsătură culturală.

Un studiu UNICEF arăta că majoritatea țiganilor (peste 60%) consideră că este normal ca o femeie să devină mamă între 19-25 de ani. Aceste detalii sunt omise, convenabil, de către Cătălin Tolontan și compania.

Că așa stau lucrurile o dovedesc statisticile care arată că populația României este din ce în ce mai îmbătrânită. Dacă statistica privind „mamele adolescente” ar fi valabilă pentru întreaga populație, nu doar pentru o minoritate, este logic că acest lucru s-ar reflecta și demografic.

Articolul din „Libertatea” se referă și un text scris de către doi jurnaliști, așa-zis independenți, despre care ActiveNews  a informat că de fapt a costat 5.000 de euro, bani plătiți prin rețeaua de fundații a unui cunoscut filantrop „care nu există”.

Libertatea (controlat de elvețienii de la Ringier) este printre puținele organe de media care a adoptat limbajul extremei stângi în articole. Putem afla, din acest articol,  că există o „femeie romă trans(bărbat care se crede femeie -n.r.) și lucrătoare sexuală(prostituată - n.r)”, dar și „persoană non-binară”. 

Tolontan se arată îngrijorat că nu mai pot fi uciși așa de mulți prunci prin avort, dar s-a plâns că folosirea linguriței la împărtășanie ar îmbolnăvi credincioșii.