Medicii Secției de Obstretică și Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani au decis să nu mai ucidă pruncii femeilor care se prezintă la unitate pentru un avort, informează Agerpres.

 Decizia a fost luată la începutul acestui an, iar în primele opt luni ale anului nu s-a efectuat aici niciun avort la cerere, potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, Ștefan Bercea.

Contactat de HotNews.ro, medicul Ștefan Bercea a declarat că de la începutul acestui an nu s-a mai făcut la spitalul din Botoșani nicio întrerupere de sarcină la cerere, ci doar avorturi terapeutice, iar decizia nu a aparținut conducerii spitalului, ci medicilor secției de Obstretică-Ginecologie, care au decis să refuze acest serviciu medical din motive religioase. Șfa secției de Obstretică-Ginecologie de la spitalul respectiv a spus pentru Hotnews că avorturile se fac în continuare și a pus declarațiile purtătorului de cuvânt pe seama „lipsei de comunicare”.

Avorturile sunt legale în România până la vârsta de 12 săptămâni a pruncului.
 
Toate cultele creștine, și nu numai, condamnă avortul ca pruncucidere.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews