Medicii Secției de Obstretică și Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani au decis să nu mai ucidă pruncii femeilor care se prezintă la unitate pentru un avort, informează Agerpres.

 Decizia a fost luată la începutul acestui an, iar în primele opt luni ale anului nu s-a efectuat aici niciun avort la cerere, potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, Ștefan Bercea.

Contactat de HotNews.ro, medicul Ștefan Bercea a declarat că de la începutul acestui an nu s-a mai făcut la spitalul din Botoșani nicio întrerupere de sarcină la cerere, ci doar avorturi terapeutice, iar decizia nu a aparținut conducerii spitalului, ci medicilor secției de Obstretică-Ginecologie, care au decis să refuze acest serviciu medical din motive religioase. Șfa secției de Obstretică-Ginecologie de la spitalul respectiv a spus pentru Hotnews că avorturile se fac în continuare și a pus declarațiile purtătorului de cuvânt pe seama „lipsei de comunicare”.

Avorturile sunt legale în România până la vârsta de 12 săptămâni a pruncului.
 
Toate cultele creștine, și nu numai, condamnă avortul ca pruncucidere.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.