ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicii Secției de Obstretică și Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani au decis să nu mai ucidă pruncii femeilor care se prezintă la unitate pentru un avort, informează Agerpres.

 Decizia a fost luată la începutul acestui an, iar în primele opt luni ale anului nu s-a efectuat aici niciun avort la cerere, potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, Ștefan Bercea.

Contactat de HotNews.ro, medicul Ștefan Bercea a declarat că de la începutul acestui an nu s-a mai făcut la spitalul din Botoșani nicio întrerupere de sarcină la cerere, ci doar avorturi terapeutice, iar decizia nu a aparținut conducerii spitalului, ci medicilor secției de Obstretică-Ginecologie, care au decis să refuze acest serviciu medical din motive religioase. Șfa secției de Obstretică-Ginecologie de la spitalul respectiv a spus pentru Hotnews că avorturile se fac în continuare și a pus declarațiile purtătorului de cuvânt pe seama „lipsei de comunicare”.

Avorturile sunt legale în România până la vârsta de 12 săptămâni a pruncului.
 
Toate cultele creștine, și nu numai, condamnă avortul ca pruncucidere.