ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legea vaccinării obligatorii a iscat discuții aprinse atât în mediul online, cât și în mass media. Taberele sunt pe poziții aproape iriductibile, fiecare afirmând că deține adevărul suprem. Din păcate, sunt prea puțini cei care privesc cu luciditate fenomenul, acceptând că poate nu dețin adevărul absolut.

După ce Dr. Pavel Chirilă a transmis o scrisoare deschisă pentru Klaus Iohannis, Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu în care spunea că obligativitatea vaccinării copiilor reprezintă o eroare gravă și le pune în pericol acestora sănătatea, iată că și deputata Cătălina Bozianu face un apel în această problemă pe care o consideră una politică și nicidecum una care ar fi în favoarea copiilor care ar putea fi folosiți drept „cobai”.

„Legea vaccinării obligatorii – un apel la responsabilitate

Din perspectiva cetățenilor, cel mai important subiect al acestor zile consider că este dezbaterea publică asupra proiectului de lege privind vaccinarea obligatorie. Și nu are cum să fie altfel, câtă vreme privește cel mai important lucru pentru un părinte: sănătatea copiilor săi. De aceea, consider că este datoria fiecăruia dintre noi, cei învestiți de oameni cu încredere și cu autoritate să ne implicăm în această dezbatere și, prin efortul nostru comun, să generăm cea mai bună soluție. Nu pentru stat, nu pentru companiile farmaceutice, ci pentru români și pentru copiii lor.

Am luat act de insistența cu care actualul ministru al Sănătății, domnul Florin Bodog, promovează necesitatea obligării părintelui la vaccinarea copilului, sub sancțiunea legii penale. Fără a avea vreo pretenție de specialist în domeniu, nu pot să nu remarc divergențele apărute chiar în sânul comunității medicale pe această temă. Ideea ministrului Bodog este susținută de o mare parte a medicilor epidemiologi, dar puternic contestată de alții, cu argumente atât medicale, cât și etice. Or, câtă vreme nu există nici pe departe un consens științific privind, de exemplu, efectele pe termen lung ale tuturor vaccinurilor, punctul central al dezbaterii privește probleme de principii morale și de drept. Pe scurt, este o chestiune politică.

Proiectul de lege al ministrului Bodog stabilește, în esență, rolul statului de unic decident asupra sănătății copilului, precum și rolul părintelui de executant al dispozițiilor acestuia. Dacă nu execută, părintele s-ar face vinovat de rele tratamente aplicate minorului, infracțiune pedepsită cu închisoare. Aceasta, în condițiile în care statul nu este capabil să evalueze cu exactitate efectele adverse ale unor vaccinuri. La nivel de principiu, această abordare este inacceptabilă, la fel cum inacceptabilă este și poziția celor care se opun vaccinării copiilor.

Stimați colegi, atât ca mamă a doi copii, care au depășit, ce-i drept, vârsta vaccinării, cât și ca parlamentar, consider că am obligația să afirm un adevăr dovedit: statul nu poate fi un părinte mai bun decât părinții naturali ai copilului. Pe de altă parte, am fi cu toții mult mai mulțumiți dacă statul s-ar îngriji, cu prioritate, de procurarea vaccinurilor care lipsesc de pe piață, dacă i-ar informa pe oameni atât cu privire la riscurile refuzului vaccinării, cât și la efectele unor vaccinuri și, în general, dacă ar înceta să-i mai considere pe părinți niște subordonați ai săi. Fac, de aceea, un apel la responsabilitate către fiecare dintre cei implicați în procesul de legiferare. Să avem grijă să nu transformăm părintele în sclavul statului iar copilul în cobaiul acestuia.”, a spus Cătălina Bozianu.

 Click AICI pentru VIDEO