ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dr. Dana Popescu, cunoscut medic de familie din județul Iași, s-a stins din viață sâmbătă, pe 12 august, la puțin peste o lună de la decesul soțului ei, dr. Eugen Popescu, care a fost director adjunct al Direcției de Sănătate Publică din Iași (DSP), informează Ziarul de Iași.

Medicul Eugen Popescu, directorul adjunct al DSP Iași, a încetat din viață sâmbătă, 1 iulie 2023, la doar o zi după ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență deservit de DSP-uri a aprobat „hotărârea privind încetarea stării de risc epidemiologic și biologic generată de pandemia de COVID-19 și aplicabilitatea art. 1 din Hotărârea CNSU nr. 36 din 21.07.2020”. Aceasta deși Hotărârea CNSU în cauză fusese declarată de Curtea de Apel București că fiind INEXISTENTĂ.

Medicul Eugen Popescu avea 61 de ani și a decedat în urma unui cancer pulmonar galopant intrat în stadiul IV.

Cauza morții subite a doctoriței Dana Popescu nu a fostă făcută publică.

Tot de la Ziarul de Iași aflăm:

„Pe perioada pandemiei, dr. Dana Popescu a stat în permanență în legătură cu pacienții săi din Deleni, unde avea cabinetul, și a fost întotdeauna una dintre vocile limpezi în haosul provocat de campaniile anti-vaccinare. A fost și unul dintre primii specialiști din Iași care a răspuns afirmativ în momentul în care Ministerul Sănătății a decis mutarea campaniei de vaccinare din centrele special desemnate în cabinetele medicilor de familie.

Dr. Dana Popescu a semnalat mereu, inclusiv în mai multe articole publicate de „Ziarul de Iași”, importanța vaccinării copiilor, grija pe care trebuie să o avem cu privire la sănătate și a încurajat întotdeauna ieșenii să meargă la medic și să păstreze legătura cu medicul de familie.”

Din 2018, aceasta a fost aleasă secretar al Societății Naționale de Medicină a Familiei și membrul al grupului de lucru pe Vaccinologie din cadrul societății.

Societătea Națională de Medicină a Familiei a rămas în ultimul an fără ambii ei președinți, dr. Adrian Restian, decedat în aprilie 2022 și dr. Dumitru Matei, decedat la 66 de ani în ianuarie 2023.

Societatea în cauză promova fără dovezi științifice vaccinarea „sigură și eficientă” inclusiv în rândul gravidelor, după cum a demonstrat pe larg ActiveNews.

Acum Societatea a rămas și fără președinți și fără secretar.

Redactorul-șef al publicației SNMF - Romanian Journal of Medical Practice - revista prin care se făcea propagandă pentru vaccinarea Covid, este dr. Vlad Ciurea:

 Citiți și Soția avocatului Moșuți, mort subit la 49 de ani: ”M-am vaccinat pentru că am înțeles că sunt o cifră din procentul acela care trebuie atins pentru a învinge virusul. Nu sunt specialist dar vreau să știți cum gândesc, poate ajută pe cineva!”