ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lumea muzicii populare din Republica Moldova și România a fost surprinsă de vestea dispariției solistului de muzică populară Mihai Amihalaichioaie, la doar 62 de ani, conform Playtech.

Maestrul Mihai Amihalaichioaie, un acordeonist și dirijor extrem de apreciat de românii de pe ambele părți ale Prutului, a reușit în toți acești anii să-și încânte publicul cu spectacolele sale pe toate scenele din România și Moldova.

Mihai Amihalaichioaie a interpretat atât muzică populară, cât și muzică simfonică și de operă. De asemenea, a fost dirijor al Orchestrei de Cameră a Municipiului Chișinău și a susținut numeroase concerte.

Nu se știe exact când a început boala, dar fiul său, Petru, a spus că a fost dus la o clinică specializată din Turcia pentru un transplant de ficat în urma unor probleme. Fiul a spus că starea sa de sănătate se stabilizase, cel puțin pentru un timp, iar medicii erau optimisti cu privire la recuperarea lui.

Dar se pare că toate speranțele de îmbunătățire au fost pulverizate, boala revenind dur: cancer la ficat în stadiul 4.

Maestrul a fost internat de urgență din cauza recidivei, dar medicii nu au mai avut alte opțiuni, din păcate. Anunțul trist a fost făcut de fiul regretatului artist, Mihai Amihalaichioaie, care a murit la 62 de ani:

„Tata… Un om, un copil al Domnului și un creator de bunătate prin muzică. Acordeonist, muzician, dirijor, maestru… Pentru noi, cel mai mare titlu al său a fost de TATĂ. A trecut printr-o perioadă tare grea în ultimul an. Am luptat împreună și ne-am bucurat cu toții că a trecut cu bine de operația de transplant. Am savurat ulterior timpul petrecut alături de el, gândindu-ne la viitor. Însă cu părere de rău, nu întotdeauna lucrurile decurg așa cum îți planifici. Boala necruțătoare a revenit, afectând agresiv și restul organismului. Așa că a luat inima-n dinți și s-a luptat a doua oară. Doar că, la un moment dat, Dumnezeu a intervenit și a zis: «Stați un pic, dragii mei copii. Am Eu nevoie de Mihai, ca să mai discut cu el. Că de mult n-am mai stat noi de vorbă. Așa, ca doi prieteni. Să-mi mai povestească liniștit despre viața sa și să ne gândim împreună la viitorul său drum de creație. Iar la final, o să-l trimit înapoi pe Pământ, să transmită dragoste, bunătate și o rază de lumina tuturor.» Odihnește-te în liniște, tata! Ai meritat asta”, a transmis Petru Amihalaichioaie, conform publicației StarPopular.