ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vestea că Direcția de Sănătate Publică a județului Suceava dorește sancționarea medicului stomatolog Mircea Pușcașu pentru exprimarea unei opinii împotriva vaccinurilor a făcut și continuă să facă foarte multă polemică. 

Dacă unii au salutat o astfel de intenție, au fost destui care s-au arătat contrariați de tendința aceasta de tip totalitar. ActiveNews i-a cerut și doctorului Mircea Pușcașu o opinie în acest sens, medicul manifestându-și încrederea în colegii săi medici.

Acesta a mai precizat că este foarte grav că la 27 de ani de la căderea totalitarismului comunist, încă există campanii de intimidare a vocilor care pun în discuție subiecte foarte importante.
 

„Am toată încrederea in buna judecată a colegilor mei medici. Există și oameni normali în această pădure cu fiare sălbatice în care trăim. Încrederea mea în onestitatea și integritatea colegilor mei din Colegiul Medicilor este deplin îndreptățită și confirmată de declarațiile publice oneste ale președintelui Colegiului din Suceava, doctorul Dan Gospodaru și mai ales de luările de poziție publice favorabile  ale profesorului  Vasile Astărăstoae,  fost președinte al Colegiului Medicilor pe România.

Personal consider că vaccinarea în masă este un subiect medical controversat  și  sunt necesare cercetări susținute, care in România lipsesc cu desăvârșire. Dialogul și dezbaterile științifice la care să participe societatea civilă și lumea academică sunt o necesitate stringentă. Campaniile de vaccinare compulsivă propagate de guvernanți in aceste vremuri au accente zootehnice, respectul față de persoana umană lasă mult de dorit. Există demersuri concertate in care nu mai întelegi unde se termină marketingul farmaceutic și unde incepe grija pentru sănătatea oamenilor. 

Grav este că în România liberă, pretins civilizată și europeană, la 27 de ani după răsturnarea totalitarismului comunist, avem campanii de intimidare, efectuate prin trusturi media și prin institutiile statului, impotriva celor care au păreri diferite de politica oficială. Oficialitățile consideră că cei ce îi critică trebuie să fie drastic sancționați. Dezbaterile și dialogul sunt abilități prea fine pentru grobianismul instituțional de la noi. Sunt aceleași reflexe totalitare intâlnite inainte de 89. Dar eu cred că  nu mor caii când vor câinii'', ne-a declarat doctorul Mircea Pușcașu.