ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profesorul Didier Raoult, directorul Institutului Universitar-Spitalicesc din Marseille, spuene că a obținut rezultate spectaculoase în lupta contra Covid-19, după ce a testat pe 24 de pacienți tratamentul cu hidroxiclorochină, informează Actu17.fr.

După șase zile de teste clinice - realizate cu acceptul și coordonarea autorităților - doar un sfert din cei 24 de pacienți care au fost tratați cu Plaquenil - numele comercial al hidroxiclorochinei - au rămas purtători ai virusului.

„Asociat cu antibioticele care acționează asupra pneumoniei bacteriene, tratamentul a vindecat complet subiecții în decurs de o săptămână, în timp ce 90% dintre pacienții care nu au luat tratamentul sunt încă pozitivi cu virusul”, a spus el în cadrul unei conferințe.

Plaquenil este un medicament dedicat  afecțiunilor reumatismale și dermatologice și este disponibil și în România. O cutie de Plaquenil costă în jur de 35 de lei pe piața din România și se eliberează cu rețetă. 

Mai jos aveți conferința în care anunță rezultatele testelor clinice: