ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unii oameni de știință salută dezvoltarea acestor noi vaccinuri ca fiind o modalitate ușoară de a vaccina masele, dar criticii se întreabă dacă dezvoltarea unui vaccin administrat prin pulverizare în aer ar putea fi folosită în scopuri malefice.

Cercetătorii de la Universitatea Yale au dezvoltat o metodă pentru livrarea ARNm direct în plămâni prin pulverizarea în aer, semnalează Dr. Joseph Mercola într-un material publicat recent și preluat de Children's Health Defense, din care oferim mai jos un rezumat. 

Într-un studiu pe șoareci, oamenii de știință au creat nanoparticule de polimer pentru a încapsula ARNm, făcându-l inhalabil.

Cercetătorii spun că această „nouă metodă de administrare ar putea schimba radical modul în care sunt vaccinați oamenii”, facilitând vaccinarea persoanelor din zonele îndepărtate sau a celor cărora le este frică de ace.

Un produs ARNm pulverizat în aer ar putea fi folosit pentru a vaccina rapid masele, fără știrea sau acordul acestora.

Există aprobare academică pentru utilizarea asupra publicului a unor bioamplificatoare care pot fi obligatorii și folosite fără știrea acestuia, printre acestea fiind medicamente și vaccinuri. De asemenea, guvernul SUA are o istorie de experimente ascunse cu arme biologice.

Cercetătorii de la Universitatea Yale au dezvoltat o nouă metodă pentru a livra, prin pulverizare, ARNm direct în plămâni. Echipa a folosit metoda pentru a vaccina șoarecii intranazal, pregătind terenul pentru testarea pe oameni în viitorul apropiat.

În timp ce oamenii de știință salută inovația ca fiind o modalitate ușoară de a vaccina masele, criticii se întreabă dacă dezvoltarea unui vaccin aeropurtat ar putea fi folosită în scopuri nefaste, printre aceste medicamente fiind bioamplificatoare, care au fost deja recomandate în literatura academică. 

Vaccinul ARNm aeropurtat, livrat direct în plămâni

Într-un studiu pe șoareci, oamenii de știință de la Yale au creat nanoparticule de polimer pentru a încapsula ARNm, făcându-l inhalabil, pentru a ajunge în plămâni. Courtney Malo, editorul Science Translational Medicine, care a publicat studiul, a explicat:

„Capacitatea de a livra eficient ARNm în plămâni ar putea fi folosită pentru dezvoltarea de vaccinuri, în terapia genică și multe altele. Aici, Suberi et al. a arătat că această livrare de ARNm poate fi realizată prin încapsularea mARN-urilor în poliplexuri optimizate de poli(amină-co-ester) [nanoparticule].

Echipa, condusă de fiziologul Mark Saltzman, a explicat că vaccinul ARNm inhalabil a protejat cu succes împotriva SARS-CoV-2, ceea ce deschide calea către livrarea în plămânii a altor terapii ARN mesager (ARNm) în terapia de înlocuire a genelor și în alte tratamente.”

În studiu, șoarecii au primit două doze intranazale de nanoparticule purtând vaccinuri ARNm COVID-19.

În trecut, terapiile cu ARNm pentru livrare în plămâni au întâmpinat dificultăți în a ajunge în celulele necesare pentru a exprima proteina codificată, fenomen cunoscut sub numele de eficiență slabă a transfecției.

„Grupul Saltzman a depășit acest obstacol în parte utilizând o nanoparticulă realizată din poliplexuri de poli(amină-co-ester), sau PACE, un polimer biocompatibil și extrem de personalizabil”, au explicat autorii într-un comunicat de presă al Universității Yale.

Într-un studiu anterior, Saltzman a încercat un sistem de livrare a injecțiilor COVID-19, constând în injectarea vaccinului ARNm în mușchi și apoi pulverizarea proteinelor Spike în nas.

S-a dovedit că prima parte, injectarea, poate să nu fie necesară, iar Saltzman își pune mari speranțe în metoda livrării prin aer::

„În noul raport, nu există o injecție intramusculară. Tocmai am administrat două doze – o primă doză și un rapel – intranazal și am primit un răspuns imunitar înalt protector. Dar am arătat și că, în general, se pot livra diferite tipuri de ARNm.

Așadar, metoda este utilă nu doar pentru vaccinuri, dar posibil și în terapia de înlocuire a genelor, în boli precum fibroza chistică, și în editarea genetică. Am folosit un exemplu bazat vaccin pentru a arăta că funcționează, dar [cercetarea] deschide calea către toate aceste alte tipuri de intervenții.”

Vaccinul livrat prin aer ar putea „schimba radical” modul în care sunt vaccinați oamenii

Saltzman a spus că această „nouă metodă de livrare ar putea schimba radical modul în care oamenii sunt vaccinați”, ușurând vaccinarea persoanelor din zonele îndepărtate sau a celora cărora le este frică de ace.

Dar asta nu este tot. Un vaccin aeropurtat face posibilă diseminarea rapidă a vaccinurilor într-o populație.

Prin eliberarea vaccinului în aer, nu este necesară injectarea fiecărei persoane în mod individual - ceea ce nu numai că necesită mult timp, dar este și dificil dacă o persoană se opune injectării. Asta nu se poate întâmpla în cazul unui vaccin aeropurtat, care poate fi eliberat în aer fără consimțământul și chiar fără știința publicului.

O metodă similară este utilizată în cazul vaccinării ARNm a creveților, care sunt prea mici și numeroși pentru a fi injectați în mod individual. În schimb, a fost creat un „nanovaccin” oral pentru a opri răspândirea unui virus.

Shai Ufaz, directorul executiv al ViAqua, care a dezvoltat tehnologia, a declarat:

„Livrarea orală este «Sfântul Graal» al dezvoltării sănătății în domeniul acvaculturii, având în vedere imposibilitatea vaccinării individuale a creveților, dar și capacitatea acestei metode de a reduce substanțial costurile operaționale ale managementului bolii, îmbunătățind, în același timp, rezultatele.”

În timp ce oamenii de știință de la Yale dezvoltă un produs ARNm intranazal, rezultatul este același – să fie expuși vaccinului cât mai mulți oameni posibil, cu cele mai mici costuri și eforturi.

Guvernul SUA are un istoric al lansării de arme biologice

Acum, cercetătorii au dezvoltat un vaccin ARNm aeropurtat, oferind o metodă prin care să vaccizeze rapid masele fără știrea sau consimțământul lor.

Există o dovadă că guvernul sau o altă entitate poate elibera în ascuns un vaccin aerian asupra populației? Nu.

Dar există o istorie de simulări secrete de eliberare de arme biologice asupra americanilor. În 1950, Marina SUA a pulverizat bacteriile Serratia marcescens în aer lângă San Francisco pe o perioadă de șase zile.

Denumit „Operațiunea Sea Spray”, proiectul avea scopul de a stabili cât de susceptibil era orașul la un atac cu arme biologice. Serratia marcescens colora orice atingea în roșu aprins, ceea ce l-a făcut ușor de urmărit.

S-a răspândit în tot orașul, deoarece locuitorii au inhalat microbii din aer. În timp ce armata americană a considerat inițial că Serratia marcescens nu va face rău oamenilor, a izbucnit un focar, care a rezultat în dezvoltarea unor infecții ale tractului urinar.

Cel puțin o persoană a murit, „iar unii au sugerat că eliberarea a modificat pentru totdeauna ecologia microbiană a zonei”, a raportat revista Smithsonian.

Acesta nu a fost un incident izolat, întrucât guvernul SUA a efectuat multe alte experimente în următorii 20 de ani.

Studiu de bioetică promovează metode de bioamplificare obligatorii, care să fie administrate în secret

La toate acestea se adaugă aprobarea academică a utilizării obligatorii, în secret de bioamplificatoare. Scriind în revista Bioethics, Parker Crutchfield, împreună cu Homer Stryker de la Universitatea Western Michigan, a discutat despre „bioamplificatoare morale”, referindu-se la utilizarea de mijloace biomedicale pentru a declanșa îmbunătățiri morale.

Tratamentele medicamentoase precum vaccinurile și ingineria genetică sunt exemple potențiale de mijloace de „îmbunătățire biologică”.

Mai mult, potrivit lui Crutchfield:

„Este necesar să se îmbunătățească moral populația pentru a preveni vătămările. Îmbunătățirea morală este practica potențială prin care este influențat comportamentul moral al unei persoane prin intervenție biologică asupra atitudinilor, motivațiilor sau dispozițiilor sale morale.

Tehnologia care poate favoriza îmbunătățirea morală este între inexistentă și în curs de dezvoltare, dar exemple comune de intervenții potențiale sunt infuzarea rezervelor de apă cu produse farmaceutice care sporesc empatia sau altruismul sau intervenția în alt mod asupra emoțiilor sau motivațiilor unei persoane, în încercarea de a influența comportamentul moral al persoanei.”

Unii susțin că metodele de „îmbunătățire morală” ar trebui să fie obligatorii pentru binele mai mare al societății. De asemenea, Crutchfield consideră că ar trebui aplicate în secret:

„Dacă îmbunătățirea morală ar fi obligatorie, atunci administrarea [metodei] ar trebui să fie mai degrabă în secret decât deschisă. Asta înseamnă că este de preferat din punct de vedere moral ca bioamplificarea morală obligatorie să fie realizată fără ca beneficiarii să știe că primesc îmbunătățirea.”