ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Căștile fără fir, precum popularele AirPods de la Apple, ar putea fi periculoase pentru sănătate, potrivit unei petiții semnate de 250 de oameni de știință, petiție semnalată de Dr. Joseph Mercola. În partea a doua a analizei sale, Dr. Mercola prezintă măsuri pentru protejarea sănătății și reducerea expunerii la câmpurile electromagnetice neionizante.

9 măsuri pentru protejarea sănătății de câmpurile electromagnetice neionizante (EMF)

În petiția adresată ONU, oamenii de știință afirmă că, la nivel internațional, există ghiduri inadecvate privind EMF neionizante, iar agențiile responsabile nu au reușit să formuleze și să impună suficiente instrucțiuni și standarde de siguranță pentru a proteja sănătatea publică și populațiile care pot fi deosebit de vulnerabile la EMF, precum copiii.

Oamenii de știință cer ca Programul ONU pentru Mediu să finanțeze un comitet multidisciplinar independent pentru a stabili modalități de reducere a expunerii umane la RFR și ELF, adăugând că, deși industria ar trebui să coopereze în acest proces, nu trebuie să i se permită să influențeze concluziile.

De asemenea, ei au făcut următoarele nouă solicitări cu privire la EMF:

Copiii și femeile însărcinate să fie protejați.
Ghidurile și standardele de reglementare să fie consolidate.
Producătorii să fie încurajați să dezvolte tehnologii mai sigure.
Utilitățile responsabile cu generarea, transportul, distribuția și monitorizarea energiei electrice să mențină o calitate adecvată a energiei și să asigure cablarea electrică adecvată pentru a minimiza curentul dăunător.
Publicul să fie pe deplin informat cu privire la potențialele riscuri pentru sănătate prezentate de energia electromagnetică și să fie instruit cu privire la strategii de reducere a efectelor nocive.
Profesioniștii din domeniul medical să fie educați cu privire la efectele biologice ale energiei electromagnetice și să fie instruiți cu privire la tratamentul pacienților cu sensibilitate electromagnetică.
Guvernele să finanțeze formarea și cercetarea în domeniul câmpurilor electromagnetice și al sănătății, cercetări care să fie independente de industrie, și să impună cooperarea industriei cu cercetătorii.
Mass-media să dezvăluie relațiile financiare ale experților cu industria atunci când își prezintă opiniile cu privire la aspectele legate de sănătate și siguranță ale tehnologiilor care emit EMF.
Să fie stabilite zone albe (zone lipsite de radiații).

Protecția necesară înainte ca tehnologia 5G să devină răspândită

Petiția oamenilor de știință constituie un avertisment sumbru, deoarece rețelele 5G, sau „a cincea generație”, continuă să se extindă. Spre deosebire de tehnologia „A patra generație” (4G) utilizată în prezent, care se bazează pe turnuri celulare uriașe de 90 de picioare, cu aproximativ o duzină de porturi de antenă pe fiecare, sistemul 5G utilizează unități sau baze „small cell”, fiecare cu aproximativ 100 de porturi de antenă.

Așteptându-se să fie de 10 până la 100 de ori mai rapidă decât tehnologia 4G și capabilă să suporte cel puțin 100 de miliarde de dispozitive, 5G se bazează în principal pe lățimea de bandă a undei milimetrice (MMW), care este între 30GHz și 300GHz, potrivit antrenorului și specialistului în EMF Lloyd Burrell

MMW-urile nu au fost utilizate pe scară largă până acum, dar există unele constatări îngrijorătoare până în prezent, potrivit cărora glandele sudoripare din pielea umană acționează ca antene atunci când intră în contact cu MMW.

În plus, există posibilitatea ca tehnologia să agraveze problemele cauzate de bacteriile rezistente la antibiotice, care afectează deja lumea, deoarece acestea provoacă modificări în E. coli și multe alte bacterii, deprimându-le creșterea și schimbând proprietățile și activitatea.

De asemenea, există îngrijorarea că tehnologia ar putea determina schimbări similare în celulele umane.

Studiile au mai arătat că MMW-urile pot invoca modificări ale proteinelor de stres în plante, cum sunt lăstarii de grâu, în timp ce nivelurile scăzute de radiații neionizante au fost legate de tulburări și probleme de sănătate la păsări și albine.

Eliminați căștile – și alte recomandări pentru reducerea expunerii la EMF

Este clar că, în ceea ce privește utilizarea căștilor, principiul precauției este justificat. Nu faceți parte din experiment - eliminați căștile.

În plus, iată încă 18 sugestii care vă vor ajuta să reduceți expunerea la CEM și să atenuați daunele cauzate de expunerile inevitabile:

1. Identificați sursele majore de EMF, cum sunt telefonul mobil, telefoanele fără fir, routerele Wi-Fi, căștile Bluetooth și alte articole echipate cu Bluetooth, mouse-urile și tastaturile fără fir, termostatele inteligente, dispozitivele de supraveghere a copiilor, contoarele inteligente și cuptorul cu microunde.

Stabiliți cum puteți limita cel mai bine utilizarea acestora. Cu excepția unei situații de urgență care pune viața în pericol, copiii nu trebuie să folosească telefoane mobile sau dispozitive wireless de orice tip. Copiii sunt mult mai vulnerabili la radiațiile emise de telefonul mobil decât adulții întrucât oaselor craniului lor sunt mai subțiri, iar sistemul lor imunitar și creierul sunt în dezvoltare.

2. Conectați computerul la Internet printr-o conexiune Ethernet prin cablu și asigurați-vă că plasați desktopul în modul avion. Evitați dispozitivele fără fir: tastaturi, trackball-uri, mouse-urile, sistemele de jocuri, imprimantele și telefoanele portabile. Optați pentru versiunile cu fir.

3. Dacă trebuie să utilizați Wi-Fi, opriți-l când nu îl utilizați, mai ales noaptea când dormiți. Ideal este să eliminați complet Wi-Fi.

4. Evitați să utilizați încărcătoare fără fir pentru telefonul mobil, deoarece și acestea vor crește EMF-urile în întreaga casă. Încărcarea fără fir este, de asemenea, mult mai puțin eficientă din punct de vedere energetic decât utilizarea unui adaptor atașat la o priză.

Potrivit lui Venkat Srinivasan, directorul Argonne Collaborative Center for Energy Storage Science, menținerea tot timpul complet încărcate a telefonului mobil sau a tabletei va reduce, de asemenea, durata de viață a bateriei, ceea ce va necesita achiziționarea unui telefon nou.

5. Închideți electricitatea în dormitor în timpul nopții. Acest lucru ajută în reducerea câmpurilor electrice emise de firele din perete, în afară de cazul în care există o cameră alăturată lângă dormitorul dvs. În acest caz, va trebui să utilizați un contor pentru a stabili dacă trebuie să opriți alimentarea și în camera alăturată.

6. Folosiți un ceas deșteptător alimentat cu baterii, recomandabil unul fără lumină. Persoanele cu deficiențe de vedere pot folosi un ceas vorbitor.

7. Dacă încă folosiți un cuptor cu microunde, luați în considerare înlocuirea acestuia cu un cuptor cu aburi cu convecție, care vă va încălzi mâncarea la fel de rapid și mult mai sigur.

8. Evitați să utilizați aparate și termostate „inteligente” care depind de semnalizarea fără fir. Printre acestea sunt noile televizoare „inteligente”. Acestea sunt numite inteligente deoarece emit un semnal Wi-Fi și, spre deosebire de computer, nu puteți opri semnalul Wi-Fi. Luați în considerare utilizarea unui monitor mare de computer ca televizor, deoarece acesta nu emite Wi-Fi.

9. Refuzați contorul inteligent sau adăugați un scut la contorul inteligent existent, scuturi care s-a dovedit că reduc radiațiile cu 98% până la 99%.

10. Luați în considerare mutarea patului bebelușului în camera dvs., în loc să utilizați un dispozitiv wireless de supraveghere pentru bebeluși. Alternativ, utilizați un dispozitiv cu fir.

11. Înlocuiți becurile CFL cu becuri incandescente. Este recomandabil să îndepărtați toate luminile fluorescente din casă. Nu numai că emit lumină nesănătoasă, dar vor transfera curent în corp prin apropierea de becuri.

12. Evitați să purtați telefonul mobil aproape de corp, decât dacă este în modul avion și nu dormiți niciodată cu el în dormitor, decât dacă este în modul avion. Chiar și în modul avion poate emite semnale, motiv pentru care poate fi pus într-o geantă Faraday.

13. Când utilizați telefonul mobil, utilizați difuzorul și țineți telefonul la cel puțin 3 metri distanță de dvs. Încercați să reduceți radical timpul petrecut pe telefonul mobil. În schimb, folosiți telefoane VoIP pe care le puteți utiliza în timp ce sunteți conectat la Internet printr-o conexiune prin cablu.

14. Evitați să folosiți telefonul mobil și alte dispozitive electronice cu cel puțin o oră (de preferință mai multe) înainte de culcare, deoarece lumina albastră de la ecran și EMF-urile inhibă producția de melatonină.

15. Întrucât știm acum că efectele EMF sunt reduse de blocantele canalelor de calciu, asigurați-vă că aveți un aport suficient de magneziu. Majoritatea oamenilor suferă de deficit de magneziu, ceea ce va agrava impactul EMF.

16. Pall a publicat o lucrare care arată că creșterea nivelului de Nrf2 poate ajuta la ameliorarea daunelor EMF. O modalitate simplă de a activa Nrf2 este să consumați alimente care conțin compuși care stimulează Nrf2.  

Printre acestea sunt legumele crucifere care conțin sulforafan, alimentele bogate în antioxidanți fenolici, grăsimile omega-3 DHA și EPA, carotenoizii (în special licopenul), compușii cu sulf din legumele allium, izotiocianați din grupul de crucifere și alimentele bogate în terpenoide.

17. S-a demonstrat că hidrogenul molecular diminuează radicalii liberi produși ca răspuns la radiații, cum sunt peroxinitriții. Studiile au arătat că hidrogenul molecular poate atenua aproximativ 80% din aceste daune.

18. Anumite condimente pot ajuta la prevenirea sau repararea daunelor cauzate de peroxinitriți. Condimentele bogate în substanțe fenolice, în special scorțișoară, cuișoare, rădăcină de ghimbir, rozmarin și turmeric, au prezentat unele efecte protectoare împotriva daunelor cauzate de peroxinitrit.