Medic și artist în același timp, Dr. Silvia Nica este șeful Unității de Primiri Urgențe (UPU) de la Spitalul Universitar București.

Pe lângă meseria de medic, Dr. Silvia Nica este și o mare iubitoare de muzică clasică, astfel că face parte din Orchestra Medicilor, cântând la vioară.

Dr.Nica este și o mamă și soție, are doi copii, în vârstă de 14 și 17 ani. Și deși unii spun că medicina nu are legătură cu credința, Dr. Nica contrazice această teorie. Ea spune că în noaptea incendiului de la Colectiv, medicii de la Unitatea de Urgențe s-au rugat mai mult ca de-obicei.

„A fost o noapte încărcată cu foarte mult dramatism... Nu pot să vorbesc despre acea noapte, parcă revăd și acum acele momente. Pot spune că a fost o situație în care toți, pe lângă actul medical în sine, ne-am rugat la Dumnezeu mult mai intens decât o facem de obicei. Eu sunt convinsă că deciziile se iau Sus. Având în vedere faptul că aici ( la spital- n.r.) permanent ne lovim de situații care nu se desfășoară așa cum noi le anticipam din punct de vedere medical și științific, convingerea mea este că decizia o ia Cineva de deasupra noastră”, a spus ea într-un interviu acordat Evenimentului Zilei.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews