ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medic și artist în același timp, Dr. Silvia Nica este șeful Unității de Primiri Urgențe (UPU) de la Spitalul Universitar București.

Pe lângă meseria de medic, Dr. Silvia Nica este și o mare iubitoare de muzică clasică, astfel că face parte din Orchestra Medicilor, cântând la vioară.

Dr.Nica este și o mamă și soție, are doi copii, în vârstă de 14 și 17 ani. Și deși unii spun că medicina nu are legătură cu credința, Dr. Nica contrazice această teorie. Ea spune că în noaptea incendiului de la Colectiv, medicii de la Unitatea de Urgențe s-au rugat mai mult ca de-obicei.

„A fost o noapte încărcată cu foarte mult dramatism... Nu pot să vorbesc despre acea noapte, parcă revăd și acum acele momente. Pot spune că a fost o situație în care toți, pe lângă actul medical în sine, ne-am rugat la Dumnezeu mult mai intens decât o facem de obicei. Eu sunt convinsă că deciziile se iau Sus. Având în vedere faptul că aici ( la spital- n.r.) permanent ne lovim de situații care nu se desfășoară așa cum noi le anticipam din punct de vedere medical și științific, convingerea mea este că decizia o ia Cineva de deasupra noastră”, a spus ea într-un interviu acordat Evenimentului Zilei.