ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o nouă postare pe blogul său, Edward Slavsquat contrazice ideea potrivit căreia în Rusia nu a fost impusă forțat vaccinarea anti-Covid-19 în pandemie. Oferim mai jos un rezumat al postării bloggerului:

Într-o discuție live între Rolo Slavskiy și Aussie Cossack (nume real: Simeon Boikov), acesta din urmă a susținut că guvernul rus nu a impus niciodată „forțat” cetățenilor săi, inclusiv personalului militar, vaccinurile împotriva COVID. Greșește să creadă asta și, dacă îi pasă de adevăr – și sunt sigur că îi pasă – va corecta această afirmație falsă.

În septembrie 2021, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a avertizat că în toate țările lumii, inclusiv în Rusia, „cei nevaccinati vor trăi mai puțin confortabil decât cei vaccinați”. El a lăudat, de asemenea, decretele de injectare obligatorie care erau introduse de către regiuni. În cele din urmă, fiecare regiune din țară a introdus o formă de vaccinare obligatorie. 

Totodată, presupusul dezvoltator al clonei genetice a AstraZeneca, Sputnik V, Alexander Gintsburg, a pledat pentru discriminarea deschisă împotriva rușilor nevaccinați (prin introducerea de permise digitale de sănătate și alte restricții), într-un interviu pentru Izvestia pe 8 noiembrie 2021. La mai puțin de 24 de ore după ce a făcut acestea comentarii, Gintsburg a primit gradul Alexandru Nevski din partea lui Vladimir Putin. 

În ianuarie 2022, ministrul Sănătății, Mihail Murașko, a spus pentru Rossiyskaya Gazeta că rușii ar trebui să se obișnuiască cu ideea permiselor de sănătate, comparându-le cu un nou „stil de îmbrăcăminte”. (sursa: RG.ru)  

Pe 17 decembrie 2021, Putin a cerut finalizarea proiectului de lege cu privire la codurile QR pentru locurile publice.  

Până la 1 noiembrie 2021, fiecare regiune din Rusia a introdus un sistem de „permis de sănătate” cu coduri QR – care, în sine, reprezenta o discriminare deschisă „regionalizată” și vaccinare coercitivă. Totuși, acest lucru nu a fost suficient pentru guvernul federal.

În aceeași lună, Duma de Stat a început să lucreze la un sistem „național” de coduri QR. Această legislație – care ar fi reprezentat de facto vaccinare obligatorie împotriva COVID, impusă la nivel federal pentru aproape toți adulții ruși – a declanșat un protest public uriaș.

În ciuda opoziției masive, proiectul de lege a trecut în prima sa lectură în Duma de Stat, la mijlocul lunii decembrie 2021.

(Pentru cei care nu știu: Legea națională privind permisul de sănătate a fost în cele din urmă abandonată după ce a devenit clar că peste 90% dintre ruși s-au opus. Urmând multe alte țări din întreaga lume, Rusia a început treptat să-și relaxeze cele mai dure „măsuri sanitare” la începutul lunii februarie 2022. Cu toate acestea, unele regiuni au continuat să aplice sistemele lor de coduri QR – chiar dacă aplicarea lor a devenit din ce în ce mai arbitrară. Abia la jumătatea lunii aprilie 2022 nu s-au mai aplicat deloc coduri QR.)

În perioada de vârf a isteriei pandemice, principala diferență dintre Rusia și Occidentul Colectiv a fost că, în Rusia, oamenii au sfidat și au ignorat în mod deschis regulile. Gardieni au fost înjunghiați pentru că au cerut coduri QR. Dar aceasta este o mărturie a măreției poporului rus – și nu a guvernului său, care, precum practic fiecare guvern de pe Pământ, a impus fascismul medical cetățenilor săi recunoscători.

Există multe canale de știri populare, independente în Rusia, conduse de persoane care locuiesc în Rusia – care relatează tot ceea ce relatează și acest blog, dar în limba rusă. După cum știu toți cititorii Slavsquat, acest blog este puternic influențat de presa în limba rusă. Aproape fiecare postare de pe blog citează cel puțin o știre scrisă de un rus în interiorul Rusiei.

De ce răspândește Boikov minciuni periculoase și dăunătoare despre libertatea presei în Rusia?

Desigur, în timp ce acoperă crimele comise împotriva poporului rus în numele „sănătății publice”, RT s-a transformat într-o platformă pentru occidentalii nemulțumiți care critică politicile guvernelor lor în domeniul COVID.

În noiembrie 2021, redactorul șef al RT, Margarita Simonyan, a postat o serie de mesaje pe rețelele sociale, spunându-le prietenilor ei nevaccinați și cunoscuți să stea departe de ea și acuzându-i că sunt ucigași de copii. Ceva de genul acesta.

O lună mai târziu, RT în limba rusă i-a criticat pe activiștii ruși care aveau întrebări cu privire la serurile genetice netestate ale țării și s-au opus decretelor de vaccinare obligatorie, fiind numiți „ dușmani ai poporului” - un termen asociat în mod obișnuit cu epurările din epoca lui Stalin.

În cele din urmă, am ajuns la marea întrebare: vaccinurile au fost impuse „forțat” în Rusia și au fost obligați soldații ruși să se injecteze?

În acest moment al postării cititorii înțeleg că, de fapt, în Rusia era impusă vaccinare obligatorie în masă, care acoperea întreaga țară (dar a fost introdusă la nivel regional și, deci, nu este vina guvernului federal, chiar dacă Putin a susținut public crearea unei etichete naționale pentru vite).

Și dacă credeți că toate acestea au fost o „maskirovka” pentru a păcăli globaliștii, de ce în ianuarie 2023 mai existau ruși nevaccinați cărora nu li s-a permis întoarcerea la muncă?

O altă întrebare interesantă este de ce au fost adoptate în masă decretele de vaccinare obligatorie „regionale” imediat după alegerile pentru Duma de Stat din septembrie 2021 și cum a prezis FMI în mod magic acest lucru?

Mințile iscoditoare s-ar putea întreba și de ce ministrul adjunct rus al Finanțelor, Timur Maksimov, le-a spus reporterilor, la un summit FMI/Băncii Mondiale, în octombrie 2021, că „până când toate țările nu vor fi vaccinate în proporția necesară, lumea nu va reveni la vechea normalitate.”

În iunie 2021, Ministerul Apărării din Rusia a făcut obligatorie pentru întreg personalul – inclusiv pentru recruți – vaccinarea anti-Covid.

Pe 3 octombrie, au apărut numeroase rapoarte în presa rusă, anunțând că autoritățile regionale plănuiesc să vaccineze rezerviștii mobilizați.

Ceea ce s-a întâmplat a fost însă că Ministerul rus al Apărării s-a răzgândit.

În momentul în care am primit confirmarea oficială a acestei decizii, am scris despre ea. Am fost foarte bucuros să împărtășesc aceste informații, pentru că nu voiam ca mai mulți membri ai personalului militar rus să fie injectați cu un medicament genetic experimental inutil și periculos. Un alt articol detaliază politica de vaccinare obligatorie împotriva COVID a armatei ruse – care de fapt a început înainte de a fi „oficială”. Este o poveste supărătoare și tulburătoare.


Până la 17 februarie 2023, 54,4% din populația adultă din Rusia era „complet vaccinată împotriva coronavirusului”, iar 60,3% din populație a primit cel puțin o doză de „vaccin”.

Dacă Moscova nu este un mare susținător al Organizației Mondiale a Sănătății, de ce înalți reprezentanți ai guvernului rus au călătorit la Geneva în mai pentru a spune unei camere pline de ticăloși birocrați că Moscova este un mare susținător al Organizației Mondiale a Sănătății?