ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MedLife, cel mai mare operator privat de sănătate, a decis să restrângă consultațiile pentru pacienții cu probleme respiratorii acute pentru a păstra în siguranță pacienții care vin în cadrul clinicilor rețelei pentru alte patologii. Măsura vine în contextul în care numărul pacienților confirmați cu noul coronavirus a ajuns la 50 la momentul transmiterii acestei știri, iar nevoia de medici este una critică, informează Ziarul Financiar.

„În contextul numărului crescut de solicitări venit din partea pacienților cu patologie respiratorie, am decis să restrângem pentru o perioadă limitată programul de consultații în cazul pacienților adulți cu patologie respiratorie acută pentru a putea asigura un flux optim și a păstra în siguranță pacienții care se adresează pentru alte patologii. În cazul copiilor până în 18 ani programul nu a suferit modificări”, au transmis reprezentanții MedLife pentru ZF.


Publicistul Iulian Capsali a reacționat critic la auzul acestei informații. El spune că acest comportament demonstrează de ce nu trebuie privatizat sistemul public de sănătate.

„Exact în plină epidemie de viroză, MedLife închide ușa în nas pacienților suspecți de coronavirus. Asta nu poate să arate decât faptul că sistemul privat de sănătate este un moft neoliberal, care căpușează nu atât banul public, cât viețile oamenilor, care la ei se măsoară în procente la sfârșitul anului fiscal.

Imaginați-vă cum ar fi arătat România cu un sistem de urgență privat, cu Arafat dat afară și cu spitale de lux. Pentru că asupra sistemului de sănătate de stat se fac cele mai mari presiuni posibile ca să fie distrus și medicii înlocuiți de contabili cu halate.

Un director de la MedLife, mare influencer pe Fb, recomanda ieri celor care fac cumpărături pentru bătrâni ca să înceteze cu această solidaritate stupidă, indiferent de măsurile de igienă sanitară luate.

Deci categoria cea mai vulnerabilă a populației trebuie să umble teleleu pe la magazine? Nu, să stea blocați în case, recomandă "expertul". Vorba unuia exasperat de empatia directorului MedLife: "Și ce să mănânce, varul de pe pereți?„ ”, a spus Iulian Capsali.